В Укргідроенерго вигадали, як відновити частину генерації до зими
В Укргідроенерго вигадали, як відновити частину генерації до зими

В Укргідроенерго вигадали, як відновити частину генерації до зими

"Укргідроенерго" планує відновити 1 ГВт генерації попри масштабні руйнування.

"Укргідроенерго" у короткостроковій перспективі планує відновити 1 ГВт генерації, ще 2,5 ГВт - у довгострокових планах будівництва. 

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що близько 45% потужностей компанії було знищено російськими військами. Загалом від початку повномасштабного вторгнення по станціях "Укргідроенерго" завдано 118 ракетних ударів.

"Наразі у короткострокових планах компанії – інтенсивне відновлення 1000 МВт потужностей для нормального проходження осінньо-зимового періоду. У довгострокових планах – будівництво 2500 МВт нових потужностей (добудова Дністровської ГАЕС та будівництво Канівської ГАЕС). Окрім того, ключовим проєктом є відбудова Каховської ГЕС", - йдеться у повідомленні.

Водночас компанія активізує співпрацю з міжнародними партнерами задля якнайшвидшого відновлення енергетичної інфраструктури. "Укргідроенерго" також накопичує водні ресурси для того, щоб у важкі для енергосистеми місяці допомогти їй.

"Попри складні умови, українська гідроенергетика робить все можливе для забезпечення стабільного енергопостачання взимку. Завдяки комплексним заходам та підтримці міжнародної спільноти, Україна зможе впоратися з енергетичними викликами, що стоять перед нею", - запевняють в "Укргідроенерго".

  • "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистеми
  • Всього по 6-7 годин електрики на день: гендиректор Yasno дав похмурий прогноз на зиму
  • Відключення світла: на скільки та чому можуть оштрафувати за використання генераторів
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader