Укргідроенерго заявило про плани збільшити генерацію на 3,5 гігаватти
Укргідроенерго заявило про плани збільшити генерацію на 3,5 гігаватти

Укргідроенерго заявило про плани збільшити генерацію на 3,5 гігаватти

"Укргідроенерго" у короткостроковій перспективі планує відновити 1 ГВт генерації, ще 2,5 ГВт – у довгострокових планах будівництва. Близько 45% потужностей компанії було знищено російськими військами. Загалом з початку повномасштабного вторгнення станціями "Укргідроенерго" завдано 118 ракетних ударів.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

У короткострокових планах компанії – інтенсивне відновлення 1000 МВт потужностей для нормального проходження осінньо-зимового періоду. У довгострокових планах – будівництво 2500 МВт нових потужностей (добудова Дністровської ГАЕС та будівництво Канівської ГАЕС). Окрім того, ключовим проектом є відновлення Каховської ГЕС.

В Укргідроенерго зазначили, що зараз активізують співпрацю з міжнародними партнерами для якнайшвидшого відновлення енергетичної інфраструктури. Також йде накопичення водних ресурсів для того, щоб у важкі для енергосистеми місяці допомогти їй.

Укргідроенерго заявило про плани збільшити генерацію на 3,5 гігаватти - Фото 1

Зазначимо, що за розрахунками "Укргідроенерго" відновити Каховську ГЕС можна буде через 6-7 років після деокупації регіону. Раніше повідомлялося про термін щонайменше 5 років. Внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС навколишньому середовищу було завдано збитків, за попередніми розрахунками, на 78 млрд грн. "Укргідроенерго" розпочало процедуру інвестиційного арбітражу з Росією для відшкодування збитків, завданих знищенням Каховської гідроелектростанції.

Джерело матеріала
loader
loader