Найбільше замовлення в історії компанії: Rheinmetall уклав контракт на постачання 155-мм снарядів
Найбільше замовлення в історії компанії: Rheinmetall уклав контракт на постачання 155-мм снарядів

Найбільше замовлення в історії компанії: Rheinmetall уклав контракт на постачання 155-мм снарядів

Сума контракту склала рекордні для компанії 8,5 млрд євро. Причому слід зазначити, що роком раніше аналогічну угоду було укладено на 1,2 млрд євро.

Німецький оборонний гігант Rheinmetall уклав рамковий контракт із Бундесвером на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів загальною вартістю до 8,5 млрд євро. Основною метою цієї угоди є поповнення запасів боєприпасів Збройних сил ФРН і союзників, а також підтримка України в її війні проти Росії. Про це 20 червня повідомила пресслужба компанії.

Підписання контракту відбулося 20 червня 2024 року в штаб-квартирі Федерального відомства Бундесверу. Фактично цей контракт є найбільшим в історії концерну. Якщо порівнювати з попередніми аналогічними замовленнями, то останню таку угоду було укладено рік тому, а сума контракту становила близько 1,2 млрд євро.

Початок постачання заплановано на початок 2025 року, при цьому Німеччина стане основним замовником і забезпечить частину постачань для України. Також у контракті беруть участь країни-партнери, включно з Нідерландами, Естонією та Данією.

"Ми раді найбільшому замовленню в новітній історії нашої компанії. Цей рамковий контракт підкреслює нашу провідну роль як постачальника боєприпасів у Німеччині та наше становище найбільшого у світі виробника артилерійських боєприпасів", — заявив у зв'язку з подією гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер.

За його словами, завод, що будується в Нижній Саксонії, стане основним виробничим об'єктом Rheinmetall для випуску повного циклу артилерійських боєприпасів і супутніх компонентів. При цьому з 2025 року завод планує виробляти до 100 000 снарядів на рік з подальшим збільшенням до 200 000 снарядів щорічно.

Важливо Американський гігант Northrop Grumman розгорне виробництво боєприпасів в Україні: деталі

Нагадаємо, 7 червня бюджетний комітет німецького Бундестагу дав зелене світло на закупівлю додаткових артилерійських боєприпасів калібру 155 мм на суму 880 млн євро. Як повідомила пресслужба Міноборони ФРН, це рішення не тільки зміцнить підтримку України, а й дасть змогу поповнити власні запаси Німеччини.

Джерело матеріала
loader
loader