Знайдено те, що за мить робить чоловіків привабливішими: що виявили вчені
Знайдено те, що за мить робить чоловіків привабливішими: що виявили вчені

Знайдено те, що за мить робить чоловіків привабливішими: що виявили вчені

Дослідники виявили наукові докази того, що турбота про дітей справді робить чоловіків привабливішими.

Існує думка, що чоловіки з дітьми здаються жінкам привабливішими, і тепер учені нарешті знайшли тому наукове підтвердження. Передбачається, що вся справа в прагненні жінок до пошуку турботливого супутника життя, пише Daily Mail.

У новому дослідженні команда з Лейденського університету в Нідерландах виявила, що жінки насправді оцінюють чоловіків як набагато привабливіших, коли бачать їх із дітьми. Вчені вважають, це пов'язано з еволюційною перевагою чоловіків, що мають риси, необхідні для того, щоб стати хорошими батьками.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

За словами провідного автора дослідження, професора Пітера Боса, це має сенс, принаймні з погляду еволюції: коли ви хочете виростити потомство, вам потрібен партнер, здатний допомогти в цьому.

За словами співавтора дослідження, кандидата наук Ханни Спенсер, раніше вчені ніколи не намагалися перевірити цей факт у дослідженні. У результаті вони з колегами вирішили перевірити, чи справді турбота про дітей може збільшити шанси чоловіків на побачення. Для цього вчені провели експерименти, оцінивши реакцію 360 жінок.

На першому етапі жінкам показали фото чоловіків, де вони або були самі по собі, або спілкувалися з дітьми. Далі реципієнтів попросили оцінити привабливість чоловіків від 1 до 100. На другому етапі жінок попросили прочитати уривок, що описує чоловіків, які або беруть участь у турботі, або в діяльності, не пов'язаній із турботою. Далі знову попросили оцінити привабливість чоловіків.

Крім того, дослідники також перевірили учасників на предмет їхньої "мотивації турботи" — міри мотивації до батьківської турботи. Результати показують, що ефект був більш виражений у жінок з високою мотивацією до турботи й у тих, хто сказав, що хотів би завести дитину.

Ба більше, вчені також виявили, що на привабливість чоловіків в очах жінок також впливає менструальний цикл — загалом жінки у фазі овуляції знаходили чоловіків привабливішими, як із дітьми, так і без дітей.

Автори дослідження вважають, що ентузіазм щодо чоловіків із дітьми, ймовірно, пояснюється так званою "теорією батьківських інвестицій". Ця теорія припускає, що оскільки жінки роблять більший біологічний внесок у своє потомство під час вагітності, вони схильні віддавати перевагу партнерам, які пропонують ресурси та захист.

За словами професора Боса, ця теорія, ймовірно, також може пояснити те, чому жінки знаходять більш привабливими чоловіків, здатних також подбати та про себе.

Раніше Фокус писав про те, що вчені розповіли, чоловікам якої статури віддають перевагу жінки.

Теги за темою
Діти дослідження вчені
Джерело матеріала
loader
loader