На Одещині правоохоронці затримали підлітків, які підпалювали машини ТЦК
На Одещині правоохоронці затримали підлітків, які підпалювали машини ТЦК

На Одещині правоохоронці затримали підлітків, які підпалювали машини ТЦК

На Одещині правоохоронці затримали двох неповнолітніх, які за завданням куратора підпалювали автомобілі представників ТЦК та СП. За такі дії підліткам загрожує в'язниця, повідомляє поліція Одеської області.

За інформацією поліції, в одному з населених пунктів Роздільнянського району Одеської області зловмисники облили легкозаймистою рідиною і підпалили мікроавтобус Volkswagen, що належить військовим, і позашляховик Hyundai Santa-Fe.

– Ми з'ясували, що молодший за віком юнак, шукаючи в інтернеті роботу, отримав пропозицію заробити, здійснюючи підпали автомобілів працівників Територіальних центрів комплектування та Соціальної підтримки, – розповів начальник управління карного розшуку ГУНП в Одеській області Ігор Панченко. – Підліток погодився та залучив до співпраці старшого на рік знайомого. До обов'язків молоді входило підпалювати транспортні засоби та записувати відео, як вони горять.

Змовившись, в один день рано-вранці хлопці зробили підпал двох вищезгаданих автомобілів. Молодший обливав бензином та курив, а старший знімав усе на відео, яке вони скинули замовнику, після чого отримали на картку гроші та втекли у Миколаївській області. Поліцейські їх розшукали та затримали, також у підлітків вилучили гроші, отримані злочинним шляхом, та телефони з інформацією, що підтверджує їх дії.

Зловмисникам повідомили про підозру в умисному пошкодженні майна, вчиненому шляхом підпалу. Їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. У ході розслідування було встановлено, що дії замовника, ймовірно, були спрямовані на вибух боєздатності української армії. Тому далі справою займатиметься СБУ

  • 10 червня в Одеському обласному територіальному центрі комплектування відреагували на інцидент, який описали низку ЗМІ, щодо застосування сили під час затримання військовими чоловіка в Одесі. Бійка місцевого жителя з військовими потрапила на відео.
  • 20 червня на Львівщині черговий скандал через дії військкомів. Поблизу села Струтін пасажири автобуса перекрили трасу Тернопіль – Львів через те, що співробітники ТЦК забрали водія.
Теги за темою
поліція
Джерело матеріала
loader
loader