Збивати не стали. У Польщу залетіла невідома повітряна куля з Росії
Збивати не стали. У Польщу залетіла невідома повітряна куля з Росії

Збивати не стали. У Польщу залетіла невідома повітряна куля з Росії

У Польщі ввечері в четвер, 20 червня, помітили повітряну кулю, яка залетіла в країну з Росії. Про це повідомило оперативне командування збройних сил Польщі.

Як зазначили у польському командуванні збройних сил, за кулею у повітряному просторі наразі стежать радіолокаційні станції. Також повідомляється, що станом на 18:39 вона знаходилася на території Вармінсько-Мазурського воєводства й рухалася у східному напрямку.

У повідомленні не сказано про розміри кулі та якою вона є на вигляд. У ЗС Польщі додали, що об'єкт повинен покинути повітряний простір Польщі за декілька годин.

«Повітряна куля не становить загрози безпеці жителів району, в якому вона рухається, а оперативне командування постійно контролює розвиток ситуації», — йдеться у повідомленні.

Через деякий час у ЗС Польщі уточнили, що куля перетнула повітряний простір Польщі приблизно о 15:30 за місцевим часом. За попередніми даними, росіяни втратили контроль над аеростатом у Калінінградській області.

«З огляду на можливі негативні наслідки, пов’язані зі спробою знищення [кулі] в польському повітряному просторі, оперативне командування ухвалило свідоме рішення не застосовувати зброю проти об'єкта», — додається у повідомленні.

Джерело матеріала
loader
loader