РФ вдарила по Києву дронами, сили ППО збили всі ворожі БпЛА
РФ вдарила по Києву дронами, сили ППО збили всі ворожі БпЛА

РФ вдарила по Києву дронами, сили ППО збили всі ворожі БпЛА

В ніч на 2 травня РФ здійснила чергову атаку на Україну. За попередніми даними, ворожі дрони були запущені з півдня, пролетіли крізь Миколаївську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Полтавську, Чернігівську області і намагалися атакувати Київ з північно-східного напрямку, повідомляє КМВА.

Сили і засоби протиповітряної оборони знищили усі ворожі цілі на підступах до столиці. Станом на 4 ранку в столиці не було зафіксовано ані руйнувань, ані потерпілих (дані оперативного зведення оновлюються та уточнюються).

Існувала також загроза застосування крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95. Але на даний момент пуски ракет попередньо не підтверджені. В повітряному просторі України ракети не відслідковуються.

  • У ніч на 12 червня Росія здійснила комбінований удар по Києву. Ворог застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 і ударні БпЛА. Всі ворожі снаряди були збиті. Без постраждалих та руйнувань. 
  • 11 червня у Києві презентували новітній рід військ ЗСУ - Сили безпілотних систем. За словами першого заступника міністра оборони України Івана Гаврилюка, аби захистити життя та здоровʼя військовослужбовців, дедалі більше залучають роботів і безпілотні системи для виконання бойових завдань у повітрі, на землі та на морі. 
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader