Дивний пульт ДУ з ОС Android та екраном підірвав Kickstarter: проект зібрав $367 000
Дивний пульт ДУ з ОС Android та екраном підірвав Kickstarter: проект зібрав $367 000

Дивний пульт ДУ з ОС Android та екраном підірвав Kickstarter: проект зібрав $367 000

Пристрій може керувати не тільки телевізором, а й будь-яким гаджетом з інфрачервоним портом. Крім кнопок, можна використовувати і голосові команди.

Компанія Cantata (Франція) розробляє універсальні пульти для управління системою "розумний дім" і смарт-технікою. Проєкт розмістили на краудфандинговій платформі Kickstarter, де він зібрав приголомшливу суму, пише The Verge

На створення пристроїв Haptique RS90 і RS90X розробникам Cantata було потрібно 9000 євро (9645 доларів США). Саме таку суму вони вказали у своїй пропозиції на Kickstarter. На поточний момент їм вдалося зібрати понад 343 000 євро (367 000 доларів). Орієнтовна дата поставок — серпень 2024 року.

Користувачам не знадобиться окремий пристрій, під'єднаний до телевізора або ІЧ-ретранслятора. Haptique поставляється з док-станцією для зарядки і має 3,2-дюймовий кольоровий сенсорний екран, а також вбудовану ОС Android. Дисплей розташований над набором із 24 основних фізичних кнопок для навігації та управління, включно з кнопкою, що запускає голосове управління. Об'єм оперативної пам'яті девайсів становить 2 ГБ, вбудованої — 16 ГБ. Пульти оснащені акумуляторами ємністю 2000 мАг і можливістю заряджатися через порт USB Type-C.

Гаджет сумісний з більш ніж 3000 традиційними пристроями, що мають інфрачервоний порт, як-от телевізори, проектори, програвачі Blu-ray і A/V-ресивери тощо. Модель RS90 у формі телефону має Wi-Fi і Bluetooth для взаємодії з пристроями і платформами "розумного будинку", і навіть PS5.

Пульт ДК Haptique
Фото: Cantata

Cantata обіцяє допомогти налаштувати пристрої, щоб вони працювали зі смарт-системами Philips Hue і Sonos, сторонніми центрами і платформами з відкритим вихідним кодом, такими як Samsung SmartThings, Homey і Home Assistant, а також встановили контроль над веб-сервісами на кшталт Spotify і Netflix. І це на додаток до ресиверів таких виробників, як Yamaha і Denon, а також популярних потокових пристроїв, таких як Amazon Fire TV Stick, Nvidia Shield TV, Apple TV і Roku.

Роздрібна ціна на пульти ДУ складе 360 євро (близько 387 доларів). А щоб оформити попереднє замовлення, можна внести 240 євро на Kickstarter.

Раніше ми повідомляли про те, що у батарей, які працюють за допомогою ШІ, ємність стала на 10% більшою, а термін служби зріс на 25%. Система моніторингу роботи акумуляторів AI-BMS здатна збільшити кількість циклів зарядки-розрядки з 500-1000 до 625-1250. Все завдяки нейронному процесору Syntiant NDP120.

Джерело матеріала
loader
loader