У Дніпрі судитимуть колишнього начальника ОТЦК за незаконне збагачення
У Дніпрі судитимуть колишнього начальника ОТЦК за незаконне збагачення

У Дніпрі судитимуть колишнього начальника ОТЦК за незаконне збагачення

У Дніпрі перед судом постане колишній начальник обласного ТЦК за незаконне збагачення та недостовірне декларування майна.

Начальник ТЦК за час воєнного стану придбав майна на 350 тисяч доларів і задекларував недостовірну інформацію майже на 4,3 млн гривень.

Встановлено, що за півтора року начальник обласного ТЦК придбав активів на майже 13,5 млн гривень.

Він оформив на батька кілька автівок і дві квартири в Дніпрі. Також зареєстрував на члена сім'ї - ФОП підприємство, яке набуло у власність нежитлове приміщення загальною площею близько 500 кв. м., але звітів про доходи цього підприємства до податкових органів не надходило.

Встановлено факти декларування недостовірної інформації за 2021 і 2022 роки на загальну суму майже 4,3 млн гривень.

В одному з епізодів воєнком не вказав у щорічній декларації подарунок близькій особі від його родича в розмірі 65 тисяч доларів США, що в еквіваленті на день укладення договору дарування грошових коштів становило 2,6 млн гривень.

У липні 2023 року поліцейські провели низку обшуків за місцями роботи та проживання на той час начальника обласного ТЦК і його близьких осіб, які були залучені до злочинної діяльності.

Досудове розслідування стосовно колишнього начальника обласного ТЦК завершено, обвинувальний акт скеровано до районного суду.

Колишньому воєнкому інкримінують ч. 1 ст. 368-5 (Незаконне збагачення) та ч. 1 ст. 366-2 (Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Джерело матеріала
loader
loader