Ексголову міграційної служби Соколюка зобов'язали носити електронний браслет
Ексголову міграційної служби Соколюка зобов'язали носити електронний браслет

Ексголову міграційної служби Соколюка зобов'язали носити електронний браслет

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ексголові Державної міграційної служби Максиму Соколюку у вигляді застави у справі про заволодіння коштами під час реконструкції центрального офісу. Про це 20 червня повідомили САП та "Інтерфакс-Україна".

- Слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, узгодженим прокурором САП, застосував запобіжний захід у вигляді 3 млн грн застави до колишнього Голови Державної міграційної служби України. Також суд поклав на підозрюваного … процесуальні обовʼязки, — сказано у телеграм-каналі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

САП не назвала ім'я екскерівника ДМС, але за інформацією агентства, йдеться про Максима Соколюка.

Зокрема, Соколюку заборонили відлучатися з Києва без дозволу детектива, прокурора та суду; зобов'язали носити електронний засіб контролю, повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну місця свого проживання та місця роботи, здати закордонний паспорт.

18 червня експосадовцю повідомили про підозру в заволодінні 88 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції центрального офісу ДМС у Києві у 2015 році.

За даними слідства, до ремонту долучили бізнесмена, який перебував у «дружніх» стосунках із представниками ДМС. Торги вигравали підконтрольні йому компанії.

У підсумку вартість та обсяги виконаних робіт були завищені, а реконструкцію будівлі не завершили.

  • Під час пандемії коронавірусу Максим Соколюк став відомий тим, що розпочав романтичні стосунки з моделлю Анастасією Зінченко, яку відмовилася евакуюватися з Китаю без собаки. Згодом пара одружилася та народила дитину.
Джерело матеріала
loader
loader