У Київській ОВА закликали перевірити інформацію щодо мільйонних збитків під час будівництва доріг і соцзакладів
У Київській ОВА закликали перевірити інформацію щодо мільйонних збитків під час будівництва доріг і соцзакладів

У Київській ОВА закликали перевірити інформацію щодо мільйонних збитків під час будівництва доріг і соцзакладів

Сьогодні звернувся до Київської обласної прокуратури з проханням провести всебічну перевірку інформації щодо завдання збитків на 14 млн грн під час будівництва доріг та соціальних закладів на Київщині, які проводилися протягом 2019-2021 років. За цей період виявлені порушення за результатами проведення Державною аудиторською службою України ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності департаменту регіонального розвитку КОДА протягом 1 січня 2019 – 30 червня 2023 року.

Кравченко розповів, що порушення призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів.

Зокрема, йдеться про завищення на 10 млн грн вартості та обсягу робіт, послуг, цін на матеріали, кількості використаних будматеріалів підрядними організаціями під час капітального ремонту доріг. Ще на 4 млн грн – на об'єктах соціальної інфраструктури, зокрема, садочках, басейнах, лікарні. Загалом департамент регіонального розвитку до проведення робіт залучав 12 підрядних організацій. Частину виявлених порушень на суму 300 тис. грн вже усунуто.

У Київській ОВА закликали перевірити інформацію щодо мільйонних збитків під час будівництва доріг і соцзакладів - Фото 1

Попри те, що виявлені порушення стосуються періоду до того, як я очолив Київську обласну державну адміністрацію, звернувся до прокуратури із заявою про вчинення кримінального правопорушення у порядку ст. 214 КПК України. Прокуратура має всебічно перевірити факти викладені у документах ДАСУ та, у разі їх підтвердження, притягнути винних до відповідальності. Йдеться як про підрядників, так і про колишніх працівників ДРР.

Кравченко розповів, що наразі вживаються заходи і на рівні Київської ОДА. Зокрема, департамент регіонального розвитку вже направив підрядникам вимогу про відшкодування завданих збитків.

У разі невиконання вимоги, ДРР звертатиметься до суду. Крім того, ДРР відшкодує до обласного бюджету завищену вартість послуг з технічного нагляду за низкою об'єктів.

Раніше повідомлялось: Директор Київавтошляхмосту отримав підозру — інкримінують завищення цін та як наслідок переплату ₴3,5 млн

Джерело матеріала
loader
loader