Перше видання Гаррі Поттера продали на аукціоні за 53 тисячі євро
Перше видання Гаррі Поттера продали на аукціоні за 53 тисячі євро

Перше видання Гаррі Поттера продали на аукціоні за 53 тисячі євро

Примірник книги Джоан Роулінг Гаррі Поттер і філософський камінь, одне з 500 перших видань, продали за кругленьку суму.

Рідкісне перше видання книги про Гаррі Поттера продали на аукціоні Lyon and Turnbull в Единбурзі за понад 45 000 фунтів стерлінгів (близько 53 000 євро). Про це Euronews.

Ця книга є одним з перших 500 примірників роману про хлопчика-чарівника, опублікованого в 1997 році. Тоді видавці випустили невеликий наклад, оскільки не були впевнені в успіху.

Проданий примірник першої книги про Гаррі Поттера містить кілька унікальних помилок. Наприклад, на обкладинці є орфографічна помилка у слові ” Philosopher’s”, а на сторінці 53 у списку двічі вказано “1 паличка”.

“Перше видання Гаррі Поттера і філософського каменя – надзвичайно рідкісна книга, яку можна знайти в будь-якому стані, а примірник у такому чудовому стані цілком можна назвати перлиною в короні будь-якого колекціонера Гаррі Поттера”, – сказала Кеті Марсден, керівник відділу книг і рукописів.

Книга була передана на аукціон американським колекціонером, який придбав її два десятиліття тому в одній з лондонських крамниць. Окрім першої книги, він також передав перше видання Гаррі Поттера і таємної кімнати 1998 року (його продали за 7560 фунтів стерлінгів (9,5 тис. доларів).

Серед інших цінних експонатів – примірник Казино Рояль, першого роману зі шпигунської серії про Джеймса Бонда, з написом автора Яна Флемінга та перше видання першої книги віршів Вінні-Пуха А. А. Мілна Коли ми були дуже маленькими 1924 року.

Раніше повідомлялося, що гончарну козу, зроблену королем Чарльзом коли він був студентом, продали за 8 500 фунтів стерлінгів.





Джерело матеріала
loader
loader