Ціни на популярну ягоду різко впали: скільки коштує у супермаркетах
Ціни на популярну ягоду різко впали: скільки коштує у супермаркетах

Ціни на популярну ягоду різко впали: скільки коштує у супермаркетах

Оптові ціни на вишню в Україні знизилися на 20% порівняно з минулим роком, і становлять 50-60 грн/кг, проте в супермаркетах вона залишається дорогою – близько 90 грн. Пік сезону для консервування очікується наприкінці червня – початку липня, саме тоді ціни можуть трохи знизитися.

Про це OBOZ.UA повідомила керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар", Тетяна Попович. Сезон продажів вишні в Україні у 2024 році розпочався на 2,5 тижні раніше, ніж минулого року, завдяки сприятливим погодним умовам, що сприяли швидкому дозріванню ягід.

Перший збір вишні відбувся 30 травня, що дозволило фермерам швидше вивести продукцію на ринок. Ціни на вишню на львівському ринку "Шувар" сьогодні коливаються в межах 50-60 грн за кілограм, що на 20% нижче, ніж в аналогічний період минулого року. Зниження цін обумовлене гарною врожайністю та великою пропозицією ягід. 

"Попит на вишню залишається високим," – зазначає Тетяна Попович. Основними постачальниками вишні в Україні є Чернівецька, Вінницька, Хмельницька та Закарпатська області. Наприклад, вишня з Чернівецької області продається за ціною від 55 до 60 грн за кілограм.

Очікується, що пік сезону для консервування вишні припаде на кінець червня – початок липня, коли дозріють пізніші сорти. В цей період ціни можуть трохи знизитися, але значних змін у вартості не передбачається. 

Якість цьогорічної вишні варіюється в залежності від її призначення. Першокласна ягода є найдорожчою і продається для споживання у свіжому вигляді, тоді як дрібніші калібри, призначені для переробки, коштують дешевше. Це створює можливості для споживачів вибрати продукцію відповідно до своїх потреб, особливо у період консервації, що наближається.

Ціни на вишню у супермаркетах

Попри зниження цін на оптових ринках, ще не у всіх супермаркетах з'явилась вишня і її вартість залишається високою близько 90 грн за кілограм. Це пов'язано з логістичними витратами та додатковими націнками, які роблять ягоди менш доступними для споживачів у великих містах.

  • METRO – 135 грн/кг;
  • Сільпо – 91 грн/кг;
Вартість вишні у Сільпо
  • Novus – 138 грн/кг;
Ціни на вишню знизились

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, в Україніпочали продавати перші врожаї абрикосу – і їхня вартість набагато нижча, ніж минулого року. Ціна від місцевих виробників поки що сягає 50 грн за 1 кілограм.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader