Журналіст Сергій Цигіпа написав листа Борису Джонсону з російського полону
Журналіст Сергій Цигіпа написав листа Борису Джонсону з російського полону

Журналіст Сергій Цигіпа написав листа Борису Джонсону з російського полону

Сергій Цигіпа перебуває в колонії в місті Скопіно Рязанської області

Викрадений росіянами журналіст Сергій Цигіпа у листі колишньому британському премʼєр-міністру Борису Джонсону висловив сподівання на зустріч після свого звільнення з полону. Про це повідомляє Національна спілка журналістів України у Telegram з посиланням на публікацію видання «Новая газета Европа».

«Полонений журналіст Сергій Цигіпа написав листа колишньому британському премʼєр-міністру Борису Джонсону, де висловив сподівання на зустріч із ним після свого звільнення», - йдеться у повідомленні.

Журналіст Сергій Цигіпа написав листа Борису Джонсону з російського полону - Фото 1

Лист, як і вірші медійника, передала дружині журналіста — Олені Цигіпі — особа, котра перебувала у в'язниці із Сергієм та вийшла на волю.

Знайомі Олени з Британії роздрукували текст і відправили на телебачення, де зараз працює Джонсон.

Журналіст Сергій Цигіпа написав листа Борису Джонсону з російського полону - Фото 2

Як відомо, Сергій Цигіпа перебуває в колонії в місті Скопіно Рязанської області. Сім'я вже змогла передати йому ліки та поповнити рахунок у тюремному магазині.

Сергій Цигіпа — журналіст, активіст і ветеран АТО. Протягом багатьох років писав, зокрема, й для «ДМ» (тоді ще «Телекритики»). Від початку повномасштабного вторгнення Росії займався волонтерською діяльністю, брав участь у мітингах на підтримку України та повідомляв про дії окупантів на півдні. 12 березня 2022 року росіяни викрали журналіста. Лише у квітні на ютубі і в телеграмі з’явилися відеозаписи з викраденим Цигіпою, завдяки яким рідні дізнались про те, що він живий.

У червні 2023-го дружина Сергія Цигіпи Олена розповіла «Детектору медіа»  про те, як намагається визволити чоловіка з полону, і закликала всіх небайдужих долучатися до мирної акції «Звільніть цивільних полонених України», організатором якої виступила ГО «Цивільні в полоні».

  • Читайте також: EFJ: Росія — країна, яка ув’язнює найбільше журналістів у Європі. Серед заарештованих нею — 17 українських медійників з тимчасово окупованих територій

У травня 2024 року українського письменника та журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпу російські окупанти перевезли до міста Скопіна, що в Рязанській області.

Фото: Новая газета Европа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Крим Великобританія Борис Джонсон
Джерело матеріала
loader
loader