Які графіки відключення електроенергії запровадили в Києві: у ДТЕК розкрили подробиці
Які графіки відключення електроенергії запровадили в Києві: у ДТЕК розкрили подробиці

Які графіки відключення електроенергії запровадили в Києві: у ДТЕК розкрили подробиці

У Києві та Київській області 22 червня графіки відключення електроенергії діятимуть з 16:00 до 24:00. Ситуація в енергосистемі залишається складною.

Як повідомляє "Укренерго", обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень. При цьому є такі особливості:

  • з 18:00 до 23:00 обсяг обмежень буде більшим.

Причина – наслідки масованих атак росіян щодо енергооб'єктів. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.

Сергій Коваленко, СЕО Yasnо (входить до групи ДТЕК), додав: "маємо обмеження з 16:00 до 24:00, графіки діятимуть тільки в цей час. Загалом же останніх двох днів статистика така, що відключення тривали у 2,5-3 рази довше, ніж у ці ж дні минулого тижня. Але радує тенденція, що на тижні у світло-сірі зони майже не заходили, хіба що в якихось аварійних випадках".

Приклад графіка

У столиці кожне гарантоване відключення триває до 4 годин поспіль, а гарантована наявність електрики – по 2 години. Як результат, максимальний час відключення кожної групи – 18 годин. Гарантовані відключення – від 9 до 12 годин залежно від дня тижня.

На Київщині все залежить від населеного пункту. У деяких відключення такі самі, як у Києві. В інших можливі м'якші варіанти. Наприклад, у Яготині гарантовані відключення тривають по 2 години, сумарно до 6 годин на добу.

Дізнатися про свою групу та час відключень можна на кількох ресурсах, причому для Києва та Київської області контакти різняться:

  • чат-боти: у Києві – ДТЕК КЕМ, в області – ДТЕК КРЕМ;
  • телефони: для Києва – 1588, (044) 202 1588 (той самий номер із кодами 067, 050 та 073), 0 800 501 588; для області – (044) 459 07 40 (і той самий номер із кодами 067, 099 та 093), 0 800 400 740.

У киян також є можливість отримувати повідомлення про час відключення в застосунку "Київ Цифровий". Для цього потрібно зареєструвати свою адресу в системі.

Раніше OBOZ.UA писав про те, що в Україні з початком масових стабілізаційних відключень поширюють міфи про нібито експорт електроенергії в період обмежень. Такі твердження швидше нагадують теорію змови, тому що для цього необхідно фальсифікувати дані європейської платформи, підкупити українських чиновників, чиновників у сусідніх країнах ЄС та всіх енергетиків, причетних до імпорту та експорту.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber.  Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader