Оголошено склад журі FIPRESCI 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю
Оголошено склад журі FIPRESCI 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю

Оголошено склад журі FIPRESCI 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю

До складу журі Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI 15-го ОМКФ увійшли історикиня мистецтва Оксана Волошенюк, кінокритикиня та мистецтвознавиця Міла Новікова та кінокритик і фестивальний відбірник Олександр Гусєв.

Оксана Волошенюк

Історикиня мистецтва, голова правління Спілки кінокритиків України з 2023 р., професорка кафедри кінознавства КНУТКІТ імені І. К. Карпенка-Карого, експертка медіаосвітніх програм Академії української преси. Як кінокритикиня співпрацювала з виданням «Детектор медіа» та іншими. Є авторкою робіт «Історія кіно України. Т. 2» (співавт., 2016); «Олександр Довженко: між тоталітаризмом і національною ідеєю. Енциклопедичний словник. Т. 1» (співавт., 2023). Оксана Волошенюк є членкинею правління Національної премії кінокритиків «КІНОКОЛО», Національної спілки кінематографістів України та FIPRESСI.

Міла Новікова

Кінокритикиня, мистецтвознавиця та організаторка фестивалів. У 2023 році була призначена завідувачкою кафедрою аудіовізуального мистецтва та виробництва Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого. З 2008 р. – науковий співробітник відділу екранно-сценічного мистецтва та культурології Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України. У 2000-2008 роках очолював програмний відділ Київського міжнародного кінофестивалю “Молодість”. Є членкинею Спілки кінокритиків України, Національної спілки кінематографістів України та FIPRESСI.

Олександр Гусєв

Кінокритик, фестивальний відбірник, кінооглядач видань «Укрінформ» та Yabl. Є програмним директором Euregion Film Forum та SHIFT Film Festival, членом Національної спілки кінематографістів України, Української Кіноакадемії, FIPRESСI, членом правління Спілки кінокритиків України та експертом Українського культурного фонду.

15-й ОМКФ відбудеться з 12 по 20 липня 2024 року в місті Київ.

15-й ОМКФ проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Програми «Креативна Європа» Європейського Союзу.

Колаж: ОМКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader