Зниження цін: в Україні подешевшала черешня
Зниження цін: в Україні подешевшала черешня

Зниження цін: в Україні подешевшала черешня

Зниження цін: в Україні подешевшала черешня

На це вплинуло декілька факторів.

В Україні знизилася ціна на черешню. Однією з причин стало погіршення якості черешні через дощову погоду. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Експерти зазначили, що також збільшилися обсяги пропозиції місцевої ягоди, що також чинить тиск на ціни.

Однак садівники сильно занепокоєні рясними опадами. Вони зазначили, що це може  згубно позначитися як на обсягах збирання ягоди, так і її якості.

Так, станом на 21 червня, черешню з місцевих господарств продавали по 40-70 грн/кг ($0,99-1,73/кг), що в середньому на 12% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Основною причиною зниження цін у даному сегменті виробники називають надлишок пропозиції черешні на ринку на тлі суттєвого зниження попиту. Також продавці неякісної черешні прагнуть якнайшвидше позбутися такої продукції, збиваючи ціни, в тому числі і на якісний, калібрований та сортовий товар.

«Проблеми з якістю черешні зумовлені дощовою погодою у основних регіонах виробництва. Через підвищену вологість ягода на деревах тріскається, і продати такий товар за високими цінами практично нереально», – йдеться у повідомленні.

Аналітики додали, що зараз ціни на місцеву черешню в Україні вже в середньому на 36% нижчі, ніж за аналогічний період минулого року.

Раніше ми писали, що в Україні стрімко знизилася ціна на полуницю.

Джерело матеріала
loader
loader