Як зміняться тарифи на газ та електроенергію з 1 липня: скільки доведеться платити
Як зміняться тарифи на газ та електроенергію з 1 липня: скільки доведеться платити

Як зміняться тарифи на газ та електроенергію з 1 липня: скільки доведеться платити

Старі тарифи на світло будуть доступні на певних умови для сімей, які використовують електричне опалення.

У липні тарифи на газ та електроенергію в Україні залишаться без змін. Ціна за кубометр газу становитиме 7,96 грн, а за кіловат-годину електроенергії — 4,32 грн. Про це йдеться в матеріалі видання "OBOZ.UA".

При цьому журналісти зазначають, що тариф на газ не змінювався за час повномасштабної війни, тоді як вартість струму підвищили в червні.

Скільки коштуватиме газ із 1 липня

У липні українці платитимуть за газ за попереднім тарифом. Постачальники вирішили не переглядати вартість блакитного палива, тому більшість жителів України заплатять 7,96 грн за кубометр.

Ціни продовжили на рік, ідеться в публікації "ГазПравди".

"Як і в два попередні сезони, вартість газу для населення не зросте. Свої річні пропозиції газопостачальні компанії не змінили. Залежно від постачальника, вартість кубометра блакитного палива коливатиметься від 7,70 до 9,99 грн", — повідомляє видання.

Скільки коштуватиме електроенергія з 1 липня

Тариф на електроенергію в липні залишиться незмінним. Вартість однієї кіловат-години становитиме 4,32 грн. Для тих, хто використовує електричне опалення, тариф збережено на рівні 2,64 грн за 1 кВт*год.

У неопалювальний сезон такі українці, як і всі, платитимуть 4,32 грн/кВт*год. Як ідеться в рішенні уряду, якщо сім'я, яка використовує електричне опалення, у зимовий місяць використовує до 2000 кВт*год, вона має право платити за струм за старим тарифом.

Однак якщо споживання перевищує встановлений ліміт, то за весь обсяг електроенергії доведеться платити за новим тарифом — 4,32 грн за кВт*год.

Також у ПФУ розповіли, хто з українців має право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг в умовах війни.

Фокус також писав, що з 1 травня в Україні призначають субсидії на літній період. Особам, які подають документи вперше або належать до певних категорій, як-от внутрішньо переміщені особи (ВПО) або орендарі, необхідно особисто звертатися до ПФУ.

Джерело матеріала
loader
loader