KNDS представила унікальний панцерник Serval з баштою ARX-30: знищує всі види безпілотників
KNDS представила унікальний панцерник Serval з баштою ARX-30: знищує всі види безпілотників

KNDS представила унікальний панцерник Serval з баштою ARX-30: знищує всі види безпілотників

На виставці Eurosatory KNDS продемонструвала Serval, оснащений баштою ARX-30. Serval, багатоцільова легка броньована машина, розроблена відповідно до специфікацій французької армії та є невід’ємною частиною національного ешелону реагування на надзвичайні ситуації. Завдяки високій тактичній і стратегічній мобільності ця машина забезпечує оптимальний захист, дозволяючи військам виконувати свої місії та швидко передислокуватися.

Універсальна структура шасі Serval, розроблена французькою компанією TEXELS, дозволяє створювати 29 різних варіантів, таким чином охоплюючи широкий спектр місій і операційних функцій. Інтегрований у програму SCORPION, Serval використовує загальні системи ветроніки, розроблені у партнерстві з THALES, які сприяють успішному веденню спільного бою, в рамках інтегрованої бойової групи.

Модель Serval LAD спеціально обладнана для боротьби з БПЛА (дронами) завдяки башті ARX-30, озброєній гарматою 30×113 мм. Ця гармата, наземна версія моделі, яка використовується на вертольоті «Тигр», вигідно замінює 12,7-мм дистанційні станції озброєння та 40-мм гранатомети, пропонуючи чудову практичну дальність і кращу кінцеву ефективність завдяки різноманітності доступних боєприпасів.

Башта ARX-30 адаптується до широкого діапазону платформ, від автомобілів 4×4 до додаткового озброєння для танків і роботів, без серйозного втручання. Ця гнучкість дозволяє ефективно націлюватися на легкі або слабо захищені цілі. Система ARX-30 може бути запропонована в трьох версіях для адаптації своїх місій:

  • базова модель для наземних цілей;
  • модель NEROD у поєднанні зі зброєю C-UAV для глушіння невійськових безпілотників;
  • версія C-UAV з вбудованим радаром для виявлення та ідентифікації міні та мікро БПЛА.

Serval з двигуном потужністю 375 кінських сил розвиває максимальну швидкість 100 км/год і має запас ходу понад 600 км. Він може долати 60% ухилів, 700-міліметрові сходинки та 1,2-метрові броди без попередньої підготовки. Його експлуатаційна вага коливається від 15 до 17 тонн, а довжина – 6,50 метра, ширина – 2,53 метра, висота до даху – 2,46 метра.

Serval оснащений стандартним балістичним захистом, захистом від мін та саморобних вибухових пристроїв, з додатковими комплектами додаткового захисту та ХБРЯ (хімічним, біологічним, радіологічним та ядерним) захистом. Він також оснащений системою перешкод BARAGE та системою виявлення ударів SLA, що підвищує його живучість на полі бою.

Джерело матеріала
loader
loader