У Криму не може бути пляжів через окупацію та бойові дії, - Подоляк
У Криму не може бути пляжів через окупацію та бойові дії, - Подоляк

У Криму не може бути пляжів через окупацію та бойові дії, - Подоляк

У Криму не може бути пляжів, тому що це окупована Росією територія, де йдуть бойові дії. Про це 24 червня написав у своєму телеграм-каналі радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

- У Криму немає й не може бути жодних «пляжів», «туристичних зон» та інших фіктивних ознак «мирного життя». Крим – це безумовно окупована Росією чужа територія, де йдуть бойові дії, триває повномасштабна війна. Та сама війна, яку розв'язала Росія виключно з геноцидною й загарбницькою метою. Крим – це також великий військовий табір і склад, із сотнями прямих військових цілей, який росіяни цинічно намагаються маскувати й закривати власними цивільними. Які, зі свого боку, є… цивільними окупантами, - заявив він.

  • 23 червня окупаційна влада Криму та Міноборони Росії повідомили, що Україна завдала ракетного удару по Севастополю п'ятьма американськими ракетами ATACMS. Чотири з них збили, внаслідок впливу на п'яту її частинами було поранено людей на пляжі. Загинуло чотири людини та 153 було поранено. 24 червня МЗС Росії заявило, що викликало посла США в Москві Лінн Трейсі. Серед жертв – дочка заступника мера Магадана.
  • Росія цілеспрямовано розміщує військові об’єкти поблизу цивільних районів у тимчасово окупованому Криму, намагаючись стримати українські удари. До такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW) після заяв росіян про ракетну атаку на Севастополь.
Теги за темою
Крим Офіс Президента окупація
Джерело матеріала
loader
loader