Жінці з паралічем 20 років платили зарплату, але не давали роботу, щоб "сама пішла": подала до суду на боса
Жінці з паралічем 20 років платили зарплату, але не давали роботу, щоб "сама пішла": подала до суду на боса

Жінці з паралічем 20 років платили зарплату, але не давали роботу, щоб "сама пішла": подала до суду на боса

Французька жінка подала до суду на свого роботодавця за переслідування та дискримінацію, хоча отримувала повну зарплату протягом двадцяти років, не виконуючи жодної роботи.

Лоуренс Ван Вассенхов, колишня співробітниця мобільної компанії Orange, отримала заробітну плату за останні 20 років, незважаючи на те, що фактично не працювала. Але вона стверджує, що це "дуже важко винести".

Про це розповіли у The Sun.

Також вони опублікували відео, де вона розповідає свою історію.

Лоуренс, кваліфікована асистентка відділу кадрів, страждає від епілепсії та геміплегії (параліч однієї сторони тіла), що унеможливлює для неї працювати.

Вона також мати двох дітей, один з яких страждає на аутизм, і незважаючи на отримання зарплати, вона стикається з фінансовими труднощами та загрозою виселення.

Жінці з паралічем 20 років платили зарплату, але не давали роботу, щоб "сама пішла": подала до суду на боса - Фото 1

Вона працювала в компанії Orange (раніше France-Télécom) і щоб адаптувати її роботу під її медичні потреби, їй запропонували посаду секретаря. У 2002 році Лоуренс попросила перевестися в інший регіон Франції, і з цього моменту почалися проблеми.

Медичне обстеження показало, що запропонована посада їй не підходить, і її спочатку відправили до режиму очікування, потім на лікарняний, а потім запропонували вийти на пенсію інвалідністю. Але Orange продовжувала числити її у штаті та виплачувала повну зарплату, хоча роботи вона не отримувала.

Жінці з паралічем 20 років платили зарплату, але не давали роботу, щоб "сама пішла": подала до суду на боса - Фото 2

Лоуренс називає себе "секретарем-ізгоєм" і стверджує, що компанія спеціально не давала їй роботу, щоб змусити її піти. У 2015 році, після її скарги в уряд та антидискримінаційні органи, було призначено посередника, але ситуація мало змінилася.

Вона відчуває, що марнує своє життя: "Отримувати зарплатню вдома, а не працювати — це не привілей. Це дуже важко винести".

Її адвокат, Мі Девід Набет-Мартен, каже, що через ізоляцію Лоуренс страждає на депресію. Він додає: "Робота для людини з обмеженими можливостями означає наявність місця в суспільстві. Визнання. Створювані соціальні зв'язки".

Компанія Orange заявила, що зробила все можливе, щоб Лоуренс могла працювати в найкращих умовах з огляду на її "особисте соціальне становище". Вони також планували її повернення до роботи на адаптованій посаді, але це не сталося через її часті лікарняні.

Раніше ми писали про збій у матриці: у США 23 пари близнюків одночасно випускаються зі школи

Крім того, Знай.ua повідомляв, жінки та чоловіки відчувають біль по-різному – вчені пояснили чому

Джерело матеріала
loader
loader