В Міноборони передумали та не підтримують продовження термінів оновлення даних на 90 днів
В Міноборони передумали та не підтримують продовження термінів оновлення даних на 90 днів

В Міноборони передумали та не підтримують продовження термінів оновлення даних на 90 днів

Міністр оборони України Рустем Умєров попросив залишити без розгляду свій попередній лист від 24 червня 2024, в якому він навпаки особисто підтримав продовження термінів оновлення даних.

Міністерство оборони України не підтримує продовження термінів оновлення даних для військовозобов'язаних громадян ще на три місяці. Про це йдеться у листі міністра оборони України Рустема Умєрова до Верховної Ради від 25 червня 2024 року, який опинився у розпорядженні "Української правди".

"У Міністерстві оборони України, в межах компетенції, з урахуванням проведеного аналізу уточнення даних громадянами України через електронний кабінет, центри надання адміністративних послуг та шляхом особистого прибуття до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, додатково опрацьовано проєкт Закону України "Про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" щодо продовження строку оновлення військово-облікових даних", реєстраційний № 11305 від 29.05.2024, поданий народним депутатом України Ар’євим В.І. та іншими народними депутатами України, який не підтримується", — йдеться у тексті документа.

Міністр оборони України також попросив залишити без розгляду свій попередній лист від 24 червня 2024 року, в якому він підтримав ідею продовження термінів оновлення даних для військовозобов'язаних з 60 до 150 днів.

Лист Міноборони до Верховної ради від 25 червня 2024
Фото: Українська правда

Нагадаємо, 25 червня народний депутат України від фракції "Європейська солідарність" Володимир Ар'єв повідомив, що Міністерство оборони України підтримало проєкт закону №11305 щодо продовження строку оновлення військово-облікових даних ще на три місяці.

12 червня голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич заявив, що не підтримує продовження терміну оновлення даних.

Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
loader
loader