Деякі категорії громадян зможуть отримати відстрочку онлайн: деталі від Міноборони
Деякі категорії громадян зможуть отримати відстрочку онлайн: деталі від Міноборони

Деякі категорії громадян зможуть отримати відстрочку онлайн: деталі від Міноборони

Нова функція в застосунку "Резерв+" може зʼявитися протягом літа. За словами заступниці міністра оборони Катерини Черногоренко, наразі налагоджено взаємодію з вісьмома держреєстрами для автоматичного зберігання інформації про військовозобовʼязаного.

Військовозобовʼязані громадяни зможуть оформити відстрочку від мобілізації онлайн через застосунок "Резерв+". Детальніше про це розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтервʼю NV.

Вона розповіла, що Міноборони налагодило взаємодію з вісьмома держреєстрами, аби автоматично зберігати інформацію про військовозобовʼязаних громадян. Крім цього, є плани про взаємодію і з іншими базами даних.

Відстрочка онлайн: хто може на неї розраховувати

За словами Черногоренко, у деяких випадках відстрочка повинна надаватися автоматично без явки в ТЦК і збору документів. Йдеться про людей з інвалідністю чи батьків трьох дітей.

"Ці дані вже є у держави в тому чи іншому вигляді. Наприклад, родинні зв’язки, зв’язок між батьком, матір'ю і дітьми є в Державному реєстрі актів цивільного стану. І вже зараз у нас із цим реєстром є взаємодія", — сказав Катерина Черногоренко.

Вона наголосила, що хоче швидше закрити найрозповсюдженіші кейси для того, аби додаток "Резерв+" став абсолютно цифровим аналогом військкомату, а сервіси, які можна автоматизувати, не забирали час і ресурси інших осіб.

На запитання, коли вдасться запустити надання відстрочки онлайн, Черногоренко зазначила, що в команди наразі щільне навантаження.

"Ми запустили військово-обліковий документ. Зараз займаємося тим, що технічно підтримуємо всі ці кейси. Я думаю, що протягом літа ми вже зможемо випробувати цю взаємодію", — додала вона.

Нагадаємо, ФОПи не можуть бути заброньовані від мобілізації. Але такі громадяни можуть отримати відстрочку від призову, якщо виконуватимуть оборонні замовлення.

Раніше у Міноборони розповіли, що громадяни, які мають право на відстрочку, можуть добровільно вступити до лав ЗСУ. Проте вони не можуть проходити військову службу за місцем проживання, як це було раніше.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader