НПУ додатково формує три бригади з 8 тисяч осіб: де служитимуть поліцейські
НПУ додатково формує три бригади з 8 тисяч осіб: де служитимуть поліцейські

НПУ додатково формує три бригади з 8 тисяч осіб: де служитимуть поліцейські

Одна з бригад створена на базі департаменту превентивної діяльності, друга – з працівників патрульної поліції, а третя – зі спецпризначенців "КОРД". Вони надаватимуть відсіч ворогу.

Для виконання бойових завдань розпочато формування трьох додаткових зведених стрілецьких бригад загальною чисельністю 8 тисяч осіб. Про це інформує пресслужба Національної поліції (НПУ).

Перша бригада створена на базі департаменту превентивної діяльності, друга – з працівників патрульної поліції "Хижак", і третя – поліція особливого призначення КОРД.

Більшість поліцейських, які наразі проходять злагодження під керівництвом інструкторів з окремої штурмової бригади НПУ "Лють", вже мають бойовий досвід.

Також повідомляється, що нацполіція спільно з прикордонною службою вже сформувала три зведених бригади загальною чисельністю 5 тисяч осіб, які виконують завдання на територіях, які межують з Росією та Білоруссю. Ще 20 тисяч поліцейських несуть службу у прифронтових регіонах Херсонщини, Запорожчини, Харківщини, Донеччини та у прикордонних областях.

Водночас, як йдеться у повідомленні, завдання ж поліцейських, які продовжують нести службу в тилу – максимально ефективно забезпечувати правопорядок та безпеку, захищаючи громадян від злочинців всередині країни.

Нагадаємо, раніше голова МВС Ігор Клименко наголошував, що приблизно 50% поліціянтів будуть залучені або безпосередньо до участі в бойових діях, або до обслуговування території в наближених до зони бойових дій районах. Також він констатував, що через навантаження на поліцію криміногенна ситуація в Україні вже погіршується.

Теги за темою
війна поліція
Джерело матеріала
loader