Політвʼязень з Криму Еміль Мінасов вийшов на свободу
Політвʼязень з Криму Еміль Мінасов вийшов на свободу

Політвʼязень з Криму Еміль Мінасов вийшов на свободу

Політв’язень з Криму Еміль Мінасов, раніше засуджений до 7 років і 1 місяця колонії, вийшов на свободу.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У неділю, 23 червня, Кримськотатарському Ресурсному Центру стало відомо, що політв’язень Еміль Мінасов, раніше засуджений до 7 років і 1 місяця колонії, вийшов на свободу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловік уже повернувся до своєї матері до тимчасово окупованого Криму.

Чоловіку інкримінували низку статей: ч. 1 ст. 282 КК РФ («Розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності»), ч. 4 ст. 111 КК РФ («Умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, небезпечного для життя людини, вчинене із застосуванням предмета, використовуваного в якості зброї, що спричинило з необережності смерть потерпілого»).

У підсумку, 7 липня 2017 року так званий «Першотравневий районний суд» засудив Еміля Мінасова до 1 року і 3 місяців в колонії-поселенні. Згодом, 27 лютого 2018 року так званий «Нахімовський районний суд» Севастополя засудив Мінасова до 7 років 6 місяців у колонії суворого режиму з обмеженням свободи на один рік. 31 липня 2019 року так званий «Севастопольський міський суд» скоротив термін затримання до 7 років 1 місяця.

Як повідомляв Укрінформ, із сімферопольської колонії вийшов на волю перший український політв'язень кремля Микола Шиптур, якого загарбники ув'язнили під час проукраїнських акцій у березні 2014 року.

Теги за темою
Крим Окупація Криму
Джерело матеріала
loader
loader