ВАКС заочно судитиме ексзаступника секретаря Ради нацбезпеки Гладковського
ВАКС заочно судитиме ексзаступника секретаря Ради нацбезпеки Гладковського

ВАКС заочно судитиме ексзаступника секретаря Ради нацбезпеки Гладковського

Вищий антикорупційний суд ухвалив здійснювати спеціальне судове провадження стосовно колишнього першого заступника секретаря РНБО , який обвинувачується у завданні державі збитків на суму 17,44 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

25 червня відбулось чергове судове засідання у справі стосовно колишнього першого заступника секретаря РНБО, ексзаступника міністра оборони та директора департаменту Міністерства оборони, які обвинувачуються у завданні державі збитків на загальну суму 17,44 млн гривень.

"Так, у судовому засіданні колегія суддів ВАКС підтримала позицію прокурора САП та ухвалила здійснювати спеціальне судове провадження (in absentia) стосовно колишнього першого заступника секретаря РНБО", - ідеться у повідомленні.

У САП нагадали, що 2 липня 2021 обвинувальний акт у справі скеровано до ВАКС для розгляду по суті.

У листопаді 2023 року указаний обвинувачений виїхав з України. У квітні 2024 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП та оголосила особу в розшук.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня 2024 року ВАКС за клопотанням прокурора САП оголосив у розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО. Суд зважив на неявки обвинуваченого на судові засідання і наявність підтвердженої інформації про його перебування за кордоном.

Як повідомило тоді ж Національне антикорупційне бюро України, йдеться про Олега Гладковського.

13 травня Вищий аникорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді заочного арешту колишньому першому заступнику секретаря РНБО.

Теги за темою
РНБО Антикорупційний суд
Джерело матеріала
loader
loader