В Україну прибула друга партія ракет для Patriot від Іспанії
В Україну прибула друга партія ракет для Patriot від Іспанії

В Україну прибула друга партія ракет для Patriot від Іспанії

Іспанія надіслала Україні другу партію зенітних ракет до систем протиповітряної оборони Patriot.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє El Mundo.

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес на засіданні «Раммштайн» у травні заявила, що Patriot є частиною «важливої партії», доставленої в червні цього року.

«Друга партія зенітних ракет великої дальності Patriot, надіслана Іспанією, прибула в Україну минулої п’ятниці та додаток до першої партії цієї оборонної зброї, поставленої наприкінці квітня минулого року», – повідомили урядові джерела.

Крім Patriot, у поставку входить друга партія бойових танків Leopard, різні види боєприпасів, включно зі 155-мм артилерійськими снарядами, системами захисту від безпілотників, оптико-електронними системами спостереження і стеження, а також дистанційними збройовими вежами.

Як повідомлялося, уряд Іспанії опрацьовує постачання до України бойових машин піхоти Ascod, які будуть вироблятися на потужностях Santa Bаrbara Sistemas, що є частиною General Dynamics European Land Systems (GDELS). 

Раніше стало відомо, що влада Іспанії готує новий пакет військової допомоги Україні, який міститиме танки Leopard та боєприпаси. 

 

Джерело матеріала
loader
loader