Російські пранкери опублікували розмову з Кемероном, про яку той попереджав
Російські пранкери опублікували розмову з Кемероном, про яку той попереджав

Російські пранкери опублікували розмову з Кемероном, про яку той попереджав

Російські пранкери "Вован" і "Лексус" у середу, 26 червня, опублікували запис відеодзвінка з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном, який вони робили від імені колишнього президента України Петра Порошенка.

На відео, яке триває близько 15 хвилин, Кемерон у простому одязі розмовляє на вулиці про питання, які стосуються України.

Зокрема, він розповів про приватну вечерю з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом у квітні, під час якої закликав, аби республіканці проголосували за надання військової допомоги Україні в Конгресі.

"Трамп переконаний, що (між Україною та Росією.

– Ред.) має бути укладена угода, але це не так, тому що Путін хоче набагато більше", – каже Кемерон на відео, додаючи, що, на його думку, експрезидент США в разі перемоги на виборах підтримає сторону-переможця на полі бою.

Голова МЗС Британії також каже, що Україну не запросять до НАТО на саміті в липні, бо проти цього виступають США, а ідея Франції про відправлення західних військових на українську територію неправильна, бо ті стануть мішенню для росіян.

В іншому фрагменті Кемерон розповідає про зустріч із міністром закордонних справ Казахстану у квітні, коли той сказав, що Росія, як побоюються в Астані, "хоче відрізати шматок" північного Казахстану, де проживають багато етнічних росіян.

Міністерство закордонних справ Британії ще на початку червня заявляло, що Кемерон провів відеодзвінок з кимось, хто видавав себе за Петра Порошенка, перш ніж зрозумів, що став жертвою пранку.

Владімір Кузнєцов та Алєксєй Столяров, більше відомі як пранкери Лексус і Вован, телефонують відомим західним посадовцям під несправжніми іменами, використовуючи штучний інтелект.

Серед їхніх останніх жертв – прем'єрка Італії Джорджія Мелоні й колишній прем'єр Латвії Кріш'яніс Каріньш.

Російські пранкери раніше визнали, що їх фінансує "Газпром".

Джерело матеріала
loader
loader