Російські військові скинули вибухівку з дрона на людей у Херсоні: постраждали діти
Російські військові скинули вибухівку з дрона на людей у Херсоні: постраждали діти

Російські військові скинули вибухівку з дрона на людей у Херсоні: постраждали діти

Так, ворог вкотре атакував цивільних людей з безпілотника. На жаль, як повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, внаслідок цього постраждали діти.

Ворог скинув вибухівку на цивільних у Херсоні

Через скидання вибухівки з дрона 12-річна дівчинка отримала вибухову травму та уламкові поранення голови, тулуба, ніг та рук. У її 15-річної сестри – вибухова та черепно-мозкова травми, контузія,
– повідомив Прокудін.

За його словами, обох дівчаток у стані середньої тяжкості госпіталізували до лікарні задля надання повної медичної допомоги. Також до лікарні за допомогою самостійно звернулись 3 дорослих, які знаходились разом з дітьми.

Наразі Херсонською окружною прокуратурою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни. За даними слідства, ворог скинув вибухівку на автівку 26 червня близько 19:00.

Однак на цьому злочини окупантів у Херсоні не закінчилися, оскільки ворог кілька разів атакував місто та околиці. Пожежі виникли одразу за трьома різними адресами, однак їх вдалося ліквідувати.

За даними МВС України, під час гасіння однієї з пожеж, ворожий БпЛА намагався скинути вибухівку прямо на рятувальників. На щастя, вони вчасно помітили ворожий дрон та встигли забігти в приміщення.

Росіяни намагалися скинути вибухівку на рятувальників у Херсоні / Фото МВС України

До слова, напередодні екіпаж Благодійного фонду "Схід SOS" потрапив під обстріл російських окупантів. Це сталося під час евакуації жителів міста Торецьк Донецької області вдень, 25 червня.

Джерело матеріала
loader
loader