ЗСУ здійснили контратаку біля Часового Яру і вибили росіян: деталі від BILD
ЗСУ здійснили контратаку біля Часового Яру і вибили росіян: деталі від BILD

ЗСУ здійснили контратаку біля Часового Яру і вибили росіян: деталі від BILD

Потужна битва за місто триває кілька місяців.

Українські Збройні сили контратакували біля міста Часів Яру Донецькій області і вибили російських окупантів із мікрорайону Канал.

Про це повідомив експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

"Українська армія відбила (або ніколи не втрачала) кілька вулиць у мікрорайоні "Канал" у Часовому Яру", - наголосив аналітик.

Своєю чергою, з його слів, війська РФ безуспішно контратакують селище Калинівка, що розташоване на північ від "Каналу". Раніше загарбники захопили його та підійшли до каналу Сіверський Донець- Донбас. Втім, згодом їх відкинули українські захисники. 

BILD наголошує, що битва за Часів Яр, що на заході від Бахмута, триває вже кілька місяців. Місто стоїть на пагорбах, а також відокремлене від російських сил водним каналом Сіверський Донець-Донбас. Саме на сході за каналом розташований житловий мікрорайон Канал із багатоквартирними будинками.

Раніше окупанти РФ намагалися обійти його з флангів та атакувати безпосередньо. За словами Рьопке, протягом якогось часу окупантам вдалося зайняти зруйновані будівлі. Але тепер ЗСУ контратакували та вибили росіян звідти.

  • Що насправді стоїть за “мирними” пропозиціями Путіна — гучна стаття Bloomberg
  • В Росії могли створити ще одну армію для війни в Україні: деталі від ISW
  • ЗСУ просуваються у Вовчанську: ISW про успіхи українських воїнів
Джерело матеріала
loader