Війська КНДР в Україні: скільки Путін за це заплатить Кім Чен Ину
Війська КНДР в Україні: скільки Путін за це заплатить Кім Чен Ину

Війська КНДР в Україні: скільки Путін за це заплатить Кім Чен Ину

Підписання договору про всеосяжне стратегічне партнерство між КНДР і РФ можна вважати початком формування альянсу.

Північна Корея вже у липні планує відправити свої інженерні війська на тимчасово окуповану території України, зокрема для "відновлювальних робіт" у Донецькій області.

Про це йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), аналітики якого посилаються на повідомлення у південнокорейських ЗМІ.

Телеканал Chosun підрахував, що КНДР щорічно отримуватиме від Росії до 115 мільйонів доларів, якщо відправить до України три-чотири інженерні бригади, яких у країні близько десяти.

Прессекретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер заявив 25 червня, що США будуть "стежити" за цим розвитком подій, і припустив, що Північна Корея повинна "поставити під сумнів" своє рішення відправити свої сили як "гарматне м'ясо" в незаконних діях Росії.

Експерти ISW поки не бачать повідомлень, які б свідчили про те, що північнокорейські військові братиму участь у війні проти України, однак північнокорейська інженерна може вивільнити частину російського особового складу для проведення операцій уздовж лінії фронту.

Експерт-міжнародник Євген Добряк спрогнозував, чи може Кім Чен Ин відправити свої військових на війну проти України. На думку експерта, пряме втручання Північної Кореї у війну проти України на боці Російської Федерації, зокрема відправлення північнокорейських військових, може мати летальні наслідки для режиму Кім Чен Ина.

Джерело матеріала
loader
loader