Іран пригрозив Ізраїлю «війною на знищення». Єрусалим відповів
Іран пригрозив Ізраїлю «війною на знищення». Єрусалим відповів

Іран пригрозив Ізраїлю «війною на знищення». Єрусалим відповів

Ізраїль готовий застосувати воєнну силу проти Лівану, попри погрози Ірану, якщо угрупування «Хезболла» й далі обстрілюватиме ізраїльську територію. Про це заявив очільник міністерства закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац у соцмережі X.

«Сьогодні Іран погрожує знищити Ізраїль, якщо Ізраїль сповна відповість на атаки «Хезболли» з Лівану. Моя відповідь Ірану чітка. Якщо «Хезболла» не припинить вогонь і не піде з південного Лівану, ми діятимемо проти неї на повну силу, поки безпека не буде відновлена й жителі не зможуть повернутися до своїх домівок», – наголосив Кац.

За його словами, «режим, який погрожує знищенням, заслуговує на знищення».

До слова, США стурбовані тим, що вторгнення Ізраїлю в Ліван може активізувати союзників Ірану і зміцнити військову співпрацю Тегерана з Росією. У підсумку Москва буде втягнута в протистояння на Близькому Сході.

Тим часом масштабне протистояння між Ізраїлем і Хезболлою, ймовірно, спалахне в найближчі кілька тижнів, якщо Єрусалим і ХАМАС не досягнуть угоди про припинення вогню в Газі, повідомляє розвідка США.

Як повідомлялося, США, ймовірно, неспроможні допомогти Ізраїлю захистити територію у разі, якщо єврейська держава розпочне повномасштабну війну з «Хезболлою». 

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що фаза інтенсивних бойових дій проти ХАМАС у секторі Гази добігає кінця, створюючи умови для перекидання більшої кількості військ до північного кордону, щоб протистояти ліванському угрупованню «Хезболла». 

Джерело матеріала
loader
loader