Орбан оголосив про намір створити ультраправу фракцію у Європарламенті
Орбан оголосив про намір створити ультраправу фракцію у Європарламенті

Орбан оголосив про намір створити ультраправу фракцію у Європарламенті

Мета альянсу Патріоти за Європу – стати найсильнішою правою групою в європейській політиці.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан разом з політиками Чехії та Австрії створює нову ультраправу фракцію у Європарламенті. Про це повідомляє у неділю, 30 червня.

Новий альянс отримав назву Патріоти за Європу. Сьогодні спільно з Орбаном відповідний маніфест у Відні підписали президент Австрійської партії свободи (FPÖ) Герберт Кікль та колишній прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш, який є лідером партії ANO. Політики підписали маніфест “Патріотів за Європу” у Відні в неділю, 30 червня.

Усі ці три партії є ультраправими та мають проросійські погляди.

“Європейці хочуть трьох речей: мир, порядку та розвитку. Все, що вони отримують від нинішньої брюссельської еліти, це війна, міграція і застій. У цій ситуації наш обов’язок – забезпечити волевиявлення виборців. Сьогодні об’єдналися три політичні партії: найсильніша партія Австрії, найсильніша партія Чехії та найсильніша партія Угорщини. Наша мета – стати найсильнішою правою групою в європейській політиці”, – написав Орбан у соцмережі X.

За правилами Європарламенту, но нової фракції мають увійти представники ще чотирьох країн, оскільки вона може складатися щонайменше з 23 євродепутатів із семи держав ЄС.

Як відомо, у червні у країнах ЄС відбулися вибори до Європарламенту. За їх результатми ультраправі деще збільшили кількість місць, але все одно залишилися у меншості.

У свою чергу лідери ЄС погодили кандидатури на посади керівників головних європейських органів. При цьому діюча президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зберегла свою посаду.



Теги за темою
Євросоюз Європа Угорщина Чехія Австрія Європарламент
Джерело матеріала
loader
loader