Зеленський і Орбан обговорили участь Угорщини у підготовці другого Саміту миру: про що домовились
Зеленський і Орбан обговорили участь Угорщини у підготовці другого Саміту миру: про що домовились

Зеленський і Орбан обговорили участь Угорщини у підготовці другого Саміту миру: про що домовились

Президент ВолодимирЗеленський подякував Угорщині за участь у першому Саміті миру та висловив сподівання, що Будапешт доєднається до підготовки другого саміту. Він зазначив, що його можуть організувати вже у цьому році.

Про це глава держави заявив під час брифінгу за підсумками переговорів у Києві з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Президент також відзначив підтримку Угорщиною підсумкового комюніке саміту.

"Угорщина взяла участь у першому Саміті миру та підтримала комюніке саміту, і це говорить про готовність Угорщини бути ефективною заради повернення довготривалої безпеки як нашій країні, так і всьому регіону – Європі", – зауважив Зеленський.

Він повідомив, що під час переговорів з Орбаном вони детально обговорили, як Угорщина може проявити своє лідерство у підготовці другого саміту.

"Ми предметно обговорили, як надалі Угорщина може проявити своє лідерство в підготовці другого Саміту миру. Ми бачимо можливість організувати другий Саміт миру вже в цьому році, ми б дуже хотіли цього, і всю підготовчу роботу для цього можемо зробити за найближчі місяці. Ми будемо вдячні Угорщині за підтримку у цьому і активність", – акцентував Зеленський.

Під час зустрічі сторони також обговорили співпрацю на рівні ЄС та очікування від угорського головування.

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 2 липня, в Україну навідався прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Він прибув до Києва для зустрічі з президентом Володимиром Зеленським. Від початку повномасштабної війни це перша поїздка до нашої країни угорського політика.

Як повідомляв OBOZ.UA, що прем'єр Угорщини Віктор Орбан запропонував президенту України Володимиру Зеленському припинення вогню з Росією. Він також сказав, що мирні ініціативи Зеленського потребують багато часу і "можна піти іншим шляхом".

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader