Росія офіційно висловилась на підтримку ультраправих Франції перед виборами
Росія офіційно висловилась на підтримку ультраправих Франції перед виборами

Росія офіційно висловилась на підтримку ультраправих Франції перед виборами

Міністерство закордонних справ Росії висловилось на підтримку ультраправої партії "Національне об’єднання" та її де-факто лідерки Марін Ле Пен перед другим туром парламентських виборів у Франції, що пройде 7 липня.

Про це йдеться у повідомленні російського МЗС, яке містить заяву представника міністерства Андрєя Настасіна, пише "Європейська правда".

В офіційному акаунті відомства супроводили заяву Настасіна радісною фотографією Марін Ле Пен, чия партія тріумфувала у першому турі виборів.

"Народ Франції прагне суверенної зовнішньої політики, яка слугує його національним інтересам, і відходу від диктату Вашингтона і Брюсселя", – йдеться в повідомленні російського МЗС.

💬 #Nastasin: The people of France are seeking a sovereign foreign policy that serves their national interests & a break from the dictate of Washington & Brussels.

☝️ French officials won’t be able to ignore these profound shifts in the attitudes of the vast majority of citizens pic.

– MFA Russia 🇷🇺 (@mfa_russia) July 3, 2024.

"Французькі офіційні особи не зможуть ігнорувати ці глибокі зрушення у настроях переважної більшості громадян", – наводять в дописі слова Настасіна.

Раніше у Кремлі заявили, що результат першого туру дострокових виборів до парламенту у Франції підтверджує тенденції, які "ще раніше окреслилися в цілій низці європейських країн".

Своєю чергою лідер "Національне об'єднання" Жордан Барделла заявив, що в разі приходу його політичної сили до влади він не дозволить Росії "поглинути Україну".

Також Барделла запевняв, що готовий протистояти Росії, якщо він стане прем'єр-міністром після дострокових парламентських виборів.

Джерело матеріала
loader
loader