Киянка розповіла про співбесіду на машиністок метро - жінкам там не раді
Киянка розповіла про співбесіду на машиністок метро - жінкам там не раді

Киянка розповіла про співбесіду на машиністок метро - жінкам там не раді

Мешканка Києва Ніно Назарова, яка відправила резюме до київської метрополітен на посаду машиністки та отримала запрошення на співбесіду, поділилася враженнями. Дівчина зазначила, що жінкам там не дуже раді і дали зрозуміти, що перевагу віддаватимуть чоловікам. Про це Назарова розповіла у соцмережах.

Ніно розповіла, що співбесіду, до якої входила екскурсія-поїздка та кабіні машиніста, організували лише для жінок-кандидатів. Чоловікам призначили окремий день. При цьому із 20 запрошених жінок на цю співбесіду прийшли лише три. Вона припускає, що більшість жінок не прийшли, бо ще з першого дзвінка було зрозуміло, що на них там не чекають. Начальник — працівник метро посміювався з бажання жінок працювати в метрополітені.

- Після завершення екскурсії ми в кабінеті начальника прослухали лекцію, про те, чому він не планує брати жінок на роботу і про те, що чоловіків мобілізують, нема кому працювати. Так, це якось уміщається в одній голові і нічого не клацає... Я пішла б на навчання і працювати, але майже впевнена, що цього не буде, поки що. Чи не з цим начальником. Можливо, на іншій гілці дівчатам вдасться, – написала вона.

Вона пояснила, що вирішила піти, щоб підтримати країну: цього місяця вже збільшили інтервали між потягами, метро потребує людей. Крім того, на цій роботі багато вільного часу у світлий час доби. Ніно також розповіла, що перед співбесідою повторювала фізику, намагалася підтягнути інші знання, але питали здебільшого про сім'ю, чи є діти та чоловік.

  • 19 червня Київський метрополітен оголосив набір у технічну школу підприємства на курси машиністів та друкарок електропоїзда. Курси стартують у вересні, всі слухачі отримуватимуть стипендію.
  • 7 червня стало відомо, що перша жінка навчається на машиніста київського метро. Також жінки працевлаштовуються на інші спеціальності в підземці.

 

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader