Суддя, що ховала хабар у Кодексі правопорушень, остаточно програла суд: яке покарання отримала
Суддя, що ховала хабар у Кодексі правопорушень, остаточно програла суд: яке покарання отримала

Суддя, що ховала хабар у Кодексі правопорушень, остаточно програла суд: яке покарання отримала

Колишня голова Каланчацького районного суду Херсонської області Олена Живцова остаточно програла апеляцію на свій вирок. Служниця Феміди шість років домагається визнання своєї невинності у справі про хабар у 5 тис. гривень, який вона отримала у Кодексі про адміністративні правопорушення.

Як повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, 4 липня Касаційний кримінальний суд Верховного Суду залишив без змін вирок попередньої інстанції і залишив у силі вирок для Живцової у вигляді 5,5 років позбавлення волі. Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.

Справа каланчацької судді Олени Живцової

Розглядаючи адміністративну справу про притягнення до відповідальності Анатолія Лозінського за перевезення пасажирів без одержання ліцензії у 2018 році, голова Каланчацького районного суду Херсонської області Олена Живцова запропонувала йому закрити справу в обмін на 5000 грн. У разі незгоди суддя погрожувала ухвалити рішення про притягнення його до адміністративної відповідальності та накласти 17000 грн штрафу.

Лозінський повідомив про це до НАБУ, де йому дали мічені 5000 грн і простежили, як він їх дав 4 квітня – у день слухання справи. Примітно, що гроші підсудний поклав поміж сторінок Кодексу про адміністративні правопорушення, який йому простягнула Живцова. Після цього вона ухвалила постанову про закриття провадження.

Вища рада правосуддя звільнила суддю з посади лише 26 листопада 2020 року. В грудні-2021 Вищий антикорупційний суд визнав її винною за ч. 3 ст. 368 КК України і засудив до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Відтоді вона намагалася декілька разів оскаржити цю ухвалу, але марно.

Також OBOZ.UA повідомляв, що на Одещині судитимуть суддю одного з райсудів, якого викрили на хабарництві. Якщо його визнають винним, йому загрожуватиме до 8 років позбавлення волі.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader