Дешеві моделі Nissan викликали ажіотаж на ринку, але все не так просто
Дешеві моделі Nissan викликали ажіотаж на ринку, але все не так просто

Дешеві моделі Nissan викликали ажіотаж на ринку, але все не так просто

Дешеві моделі Nissan Versa та Sentra виявилися дуже затребуваними у 2024 році та викликали справжній ажіотаж на ринку. Автомобілі продемонстрували відмінні показники продажів, хоча з долею цих моделей насправді не все так просто.

Деталі стали відомі Carscoops. На ключовому ринку США Nissan Sentra продемонстрував зростання продажу з початку року на 55% порівняно з першим півріччям 2023 року. А результат Versa ще переконливіший.

Модель Versa на ринку виявилася успішнішою майже на 62%, ніж минулого року. Такі видатні показники пов'язують із послабленням попиту на електромобілі та привабливими цінами японської компанії. А що чекає на ці моделі в майбутньому?

Nissan Versa

Справа в тому, що Nissan має намір відмовитися від своїх седанів. Принаймні після 2025 року наступник Nissan Versa не планується. Те саме стосується ще однієї моделі – Altima. Можливо, таке рішення в результаті ухвалять і щодо Sentra.

Електрична мода та високий попит на кросовери та позашляховики – слушний час для відмови від седанів. Виробники прискореними темпами намагаються адаптуватися до нових умов ринку, тому класичні чотиридверні моделі є жертвами цієї оптимізації.

Тим не менш, останнім часом електричний сегмент сильно охолонув. Наразі EV не здаються небезпечними суперниками на ринку. Це означає, що седани, на які спостерігається попит, що зростає, можуть і затриматися у продажу.

OBOZ.UA вже розповідав про величезні знижки на електрокари Fisker.

Джерело матеріала
loader
loader