Кабмін звільнив голову Держкіно Марину Кудерчук: що відомо
Кабмін звільнив голову Держкіно Марину Кудерчук: що відомо

Кабмін звільнив голову Держкіно Марину Кудерчук: що відомо

Кабінет Міністрів у п’ятницю, 5 липня, звільнив Марину Кудерчук з посади голови Державного агентства України з питань кіно. Кіноспільнота неодноразово вимагала її відставки.

Відповідне рішення було схвалено на засідання уряду. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Звільнено Кудерчук Марину Миколаївну з посади голови Державного агентства України з питань кіно", – написав Мельничук.

Він додав, що виконання обов’язків голови Держкіно тимчасово покладені на Юлію Шевчук.

Примітно, що кіноспільнота неодноразово вимагала її відставки, звинувачуючи Кудерчук у "руйнуванні системи державного регулювання галузі", "дискредитації посади держслужбовця" та "нанесенні шкоди українському суспільству та іміджу України на міжнародній арені".

29 січня 2020 року уряд призначив главою агентства Марину Кудерчук, яка раніше майже не мала стосунку до кінематографічної галузі.

Судячи з її біографії, Кудерчук тривалий час була чиновницею в податковій та екологічній інспекції, з листопада 2019 року – заступницею губернатора Запоріжжя. З кіносферою її опосередковано пов'язує лише робота директором комунального закладу "Кіноконцертний зал ім. О. Довженка" Запорізької міської ради у 2017-2019 роках.

Як писав OBOZREVATEL, ексглава Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що не знає своєї наступниці, і жорстко розкритикував призначення Кудерчук, назвавши конкурс на посаду "фейковим".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader