Експрокурора Ільницького, який влаштував весілля за $1 млн, затримала СБУ, — ЗМІ
Експрокурора Ільницького, який влаштував весілля за $1 млн, затримала СБУ, — ЗМІ

Експрокурора Ільницького, який влаштував весілля за $1 млн, затримала СБУ, — ЗМІ

Правоохоронці під час затримання адвокатки Богдани Москви виявили пачку іноземної валюти, розповіли джерела журналістів. З'ясувалось, що це був хабар за злочинну схему.

Вдень 5 липня львівські правоохоронці затримали "на гарячому" адвокатку, яка допомагала громадянам в ухиленні від мобілізації. Затримана — адвокатка Богдана Москва, теща експрокурора Ростислава Ільницького. Зятя затримали у другу чергу, відшукавши у будинку родички. Про деталі справи, через яку СБУ вирішила зустрітись з двома фігурантами зі Львова, розповіли на порталі "Варта-1".

Журналісти отримали інформацію від власних джерел у СБУ, вказується у статті. Анонімний співрозмовник повідомив, що правоохоронці підозрюють Москву та Ільницького у схемах, в яких за гроші влаштовували відстрочку чи виключення з обліку. Адвокатку затримали у момент, коли вона отримувала хабар, заявили джерела. Слідчі підозрюють, що експрокурор також причетний до оборудок.

У статті розмістили два фото, зроблених під час зустрічі Москви та СБУ. На першій світлині — адвокатка та слідча. Сумку фігурантки саме обшукали і на капоті авто розклали речі, які там зберігались. Можна помітити дві-чотири пачки купюр, схожих на іноземну валюту.

Затримання у Львові - можлива підозрюваня та слідча
Фото: "Варта"

На другій світлині — ці ж пачки валюти крупним планом: їх тримають слідчі і намагаються перерахувати.

Затримання у Львові - слідчі рахують гроші, які дали як хабар підозрюваній
Фото: "Варта"

Співрозмовники журналістів пояснили, що підозрювана отримала хабар у розмірі 3 500 дол. за те, що деякий громадянин отримав групу інвалідності і цим уникнув би армії. Коли правоохоронці прийшли до неї додому то побачили там Ільницького. Світлин з його затримання оприлюднено не було.

Зазначимо, пресслужба СБУ поки що не публікувала підтверджень чи спростувань заяви анонімних джерел журналістів.

Весілля Ростислава Ільницького — деталі

Ростислав Ільницький був заступником прокурора з Радехівської прокуратури Львівської області у 2019 році, а у 2023 — працював у Печерській прокуратурі Києва (звільнився, орієнтовно, влітку-восени того ж року, повідомили ЗМІ.) Про його весілля стало свідомо у жовтні 2023. Згідно з розповідями гостей, їх розважала співачка Ольга Полякова, вони ласували двометровим весільним тортом. За оцінками, весілля обійшлось у суму близько 1 млн дол.

Затримання у Львові - кадри з весілля Ільницького у 2023 році
Фото: Lviv.Media

Дружина прокурора — Роксолана Москва, яка була у минулому експрацівницею ДБР. Журналісти з'ясували, що вона встигла купити автомобіль вартістю 2,3 млн дол., перебуваючи на державній службі. Після тогою, як стало відомо про розкішний захід, Ростислав отримав повістку в армію, від якої сховався. Після цього ДБР відкрило справу щодо ухилення посадовця від мобілізації й чоловіка оголосили у розшук.

Нагадуємо, у червні правоохоронці викрили працівника ТЦК, який за 4 тис. дол. допомагав ухиленню від мобілізації. Раніше викрили депутатів Сумської облради, які хотіли дати хабар голові МВА.

Теги за темою
СБУ затримання прокурор
Джерело матеріала
loader
loader