Стали відомі номінанти фестивалю інді-ігор Indie Cup Europe
Стали відомі номінанти фестивалю інді-ігор Indie Cup Europe

Стали відомі номінанти фестивалю інді-ігор Indie Cup Europe

Серед претендентів дві гри з України.

Онлайн-фестиваль Indie Cup, який цього року вийшов на загальноєвропейський рівень, оголосив фіналістівм – 49 ігор, створених незалежними розробниками, що змагатимуться за перемогу у восьми номінаціях. Про це MediaSapiens повідомили організатори.

З-поміжпредставлених 451 учасником з усіх країн Європи члени журі обрали 49 найкращих поки не виданих індіпроєктів. У переліку порівно учасників із дебютними проєктами та тих, хто уже має значний практичний досвід. Переглянути повний список номінантів можна на сайті фестивалю.

Стали відомі номінанти фестивалю інді-ігор Indie Cup Europe - Фото 1

Номінації фестивалю Indie Cup Europe для розробників ігор

Серед номінантів є дві гри, створені в Україні – Menace from the Deep від Артема Баздирєва та Hollow Home від команди Twigames. Вони вийшли до фіналу у номінації для проєктів на ранніх стадіях розробки Next Big Thing Award.

«Фаворитом журі цього разу стала ODDADA, що вийшла до фіналу одразу в шести різних номінаціях. Ця вигадлива експериментальна гра від маленької команди з Німеччини дає гравцеві створити мелодії з пейзажів, будівель, незвичайних машин та іграшок-дрібничок, сплітаючи їх докупи у музичну п’єсу. Одразу за ODDADA – мальовнича Nomori або "що вийде, якщо у Portal 2 та Ghibli народиться дитина" – п’ятикратний номінант); Yes, Your Grace: Snowfall, The Darkest Files, та Henry Halfhead, – чотирикратні номінанти», – сказано у повідомленні.

  • Читайте також: Від «Пригод піонерки Ксені» до «Серця Чорнобиля»: як українські розробники відеоігор вразили світ

У складі журі Indie Cup Europe’24 – експерти з CD Projekt RED, Crytek, Remedy Entertainment, Ubisoft, ZA/UM та інших компаній. Другий раунд суддівства триватиме до 28 липня. Переможців в усіх номінаціях оголосять 1 серпня.

Зазначимо, Indie Cup був заснований українською компанією GTP Media у 2016 році, фестиваль прийняв понад 2400 ігор-учасниць, в тому числі – десятки проєктів, що здобули комерційний та критичний успіх.

У 2023 році фестиваль мав п’ять окремих сезонів, що фокусувались на проєктах з Центральної та Східної Європи, Великобританії, Німеччини, Канади та України. Також Indie Cup регулярно проводить спеціальні розпродажі на Steam та інших платформах – наприклад, Indie Cup Celebration чи Ukrainian Games Festival.

Фото: фіналісти Indie Cup Europe / gtpmedia

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader