Байден сказав, що зніметься з виборів "тільки якщо Господь попросить про це"
Байден сказав, що зніметься з виборів "тільки якщо Господь попросить про це"

Байден сказав, що зніметься з виборів "тільки якщо Господь попросить про це"

Байден сказав, що зніметься з виборів "тільки якщо Господь попросить про це"

Низка американців побоюються, що Байден не зможе провести ще чотири роки на посаді через свій фізичний стан.

Президент США Джо Байден назвав свої дебати з республіканським опонентом Дональдом Трампом "невдалим випадком" і підтвердив, що він є саме тим кандидатом, який переможе Трампа на виборах у листопаді.

Американський лідер в інтерв'ю ABC News заперечив, що має проблеми з віком і ясністю розуму.

"Ніяких ознак якогось серйозного стану. Я був виснажений. Я не прислухався до своїх відчуттів під час підготовки. У мене просто була погана ніч. Я не знаю чому", ‒ розповів Байден.

Ведучий неодноразово допитувався у політика, чи реалістично він оцінює свої шанси на перемогу над Трампом, враховуючи зростаючий розрив між ними в опитуваннях і занепокоєння з боку демократів щодо його фізичного стану.

"Я не думаю, що є хтось компетентніший", ‒ зазначив президент США і назвав неточними результати опитувань, в яких перемогу віддають Трампу.

Відповідаючи на запитання, чи відмовиться він від участі у виборах, якщо його колеги-демократи в Конгресі скажуть, що він шкодить їхнім шансам на переобрання в листопаді, Байден сказав: "Якщо Господь Всемогутній вийде і скаже мені, то я можу це зробити".

За даними Financial Times, провідні донори від Демократичної партії висувають замість Джо Байдена губернаторку Мічигану Гретхен Вітмер і губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома в якості  бажаних кандидатів. У таборі Байдена кажуть, що віце-президент США Камала Гарріс є найкращою альтернативою, але президент не збирається виходити з перегонів.

Велика країна, флагман Заходу ‒ Сполучені Штати Америки, не спромоглася знайти інших кандидатів на пост лідера вільного світу окрім двох дуже літніх політиків, ще один президентський термін кожного з яких бентежить не лише Америку, а й всю планету.

Перші в цій президентській кампанії в США теледебати можна охаректизувати одним словом ‒ "пєчалька".

Детальніше про це пише експосол України в США Олег Шамшур у статті "Дебати Байдена і Трампа: Білий доме, у вас проблема".

Джерело матеріала
loader