Для шлюбу не потрібні двоє – у японській культурі шириться незвичайний тренд «сольних весілль»
Для шлюбу не потрібні двоє – у японській культурі шириться незвичайний тренд «сольних весілль»

Для шлюбу не потрібні двоє – у японській культурі шириться незвичайний тренд «сольних весілль»

Зі зростанням рівня добробуту і незалежності японські жінки все рідше прагнуть до традиційних шлюбів. Замість цього, вони віддають перевагу "одиночним весіллям", де нареченою є лише одна особа – вони самі. Цей незвичайний тренд набирає обертів і стає дедалі популярнішим у Японії, повідомляє South China Morning Post.

Соло-весілля – це святкування, де жінки самі організовують церемонію, запрошують гостей і навіть влаштовують прийом після "одруження". Головною метою таких заходів є можливість одягнути гарну сукню, відзначити особисті досягнення та насолодитися святом без нареченого.

Для шлюбу не потрібні двоє – у японській культурі шириться незвичайний тренд «сольних весілль» - Фото 1
Наречена без чоловіка. Фото з відкритих джерел

Один із відомих прикладів – японська зірка фільмів для дорослих Мана Сакура, яка у березні 2019 року організувала власне весілля, одягнувши обручку на свій палець. Вона присягнулася завжди любити і поважати себе, обіцяючи робити себе щасливою.

Ще одна жінка, на ім’я Ханаока, провела свою сольну весільну церемонію в ресторані Токіо, запросивши 30 друзів і витративши близько 250 тисяч єн (приблизно $1600). Вона пояснила, що цей крок не означає відмову від традиційного шлюбу з чоловіком, а є святкуванням власного щастя та незалежності.

Сольні весілля не обмежуються лише незаміжніми жінками. Навіть ті, хто давно перебувають у шлюбі, проводять такі церемонії, щоб знову відчути себе нареченою і символічно попрощатися з минулим, розпочинаючи новий етап у житті.

Минулого року в Японії зареєстровано найнижчу кількість шлюбів за останні 90 років – менш ніж 500 тисяч пар. Це сприяло зростанню "єдиної економіки", де сольні весілля стали новою можливістю для весільної індустрії. Компанії пропонують різні послуги, включаючи фотосесії та організацію медового місяця.

Для шлюбу не потрібні двоє – у японській культурі шириться незвичайний тренд «сольних весілль» - Фото 2
Сольне весілля. Скріншот: youtube

Організатори весільних церемоній зазначають, що тепер все більше японських жінок можуть забезпечити себе фінансово, не потребуючи шлюбу. Вони не хочуть, щоб їх обмежували традиційні ролі, і шукають нові способи досягнення щастя.

Цей тренд викликав жваві обговорення в Японії та Китаї. Одні хвалять пропаганду жіночої незалежності, інші ставлять під сумнів необхідність таких заходів. Деякі вважають, що це чудовий спосіб відчути радість весілля, а хтось бачить у цьому лише спробу зібрати весільні подарунки.

Раніше ми розповідали, що Відкрився портал в інший світ: в США 30-метрова воронка поглинула футбольне поле

Також, "Господь дав мені цифри через видіння": чоловік заробив кругленьку суму, після чого йому заборонили відвідувати казино

Джерело матеріала
loader