"Це ви війну настрибали ще на Майдані": військовий розповів, як люди провокують ТЦК
"Це ви війну настрибали ще на Майдані": військовий розповів, як люди провокують ТЦК

"Це ви війну настрибали ще на Майдані": військовий розповів, як люди провокують ТЦК

За словами Віталія Смілки, зустрічаються люди, які з сарказмом запитують "а що, у нас війна?", тоді доводиться себе стримувати, адже згадуєш, скільки в тебе загинуло друзів та скільки знайомих отримали інвалідність.

На передовій було легше, ніж працювати у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, бо деякі люди в очі кажуть, що це "ви ту війну настрибали на Майдані ще у 2014 році". Таку думку висловив сержант Віталій Смілка, який тепер працює у Львівському ТЦК і СП.

"Той негатив до ТЦК він тебе ріже, прям в серце. Словами, не задумуючись, ще й з усмішками. А ти в цей час розумієш, скільки в тебе друзів загинуло, стали інвалідами. Мені інколи здається, що на передовій було легше, ніж з нашими людьми, бо там є чітко ворог: ти знаєш де він, що він. А тут інколи спілкуєшся з такими людьми, які в очі тобі кажуть: "Це ви ту війну настрибали на майдані ще у 2014". І ти не можеш нічого зробити йому", — пояснив військовий.

Співробітник ТЦК підкреслив, що часто доводиться себе стримувати, бо люди наче навмисно говорять речі, які говорити військовому не варто, зокрема саркастично запитувати "а що, у нас війна?".

"Я говорю, добренько, давайте з'їздимо на Марсове поле у нас у Львові, і ви там на могилах наших хлопців скажете, що у нас війни нема", — наголосив Смілка.

Нагадаємо, 4 липня командир роти снайперів 58-ї бригади Сергій Варакін пояснив, чим закінчиться війна та зазначив, що "це будуть мега непопулярні домовленості".

5 липня на Прикарпатті мешканці села Ворохта перекрили дорогу та заблокували роботу ТЦК.

Джерело матеріала
loader
loader