Якщо РФ дійде до "дороги життя" Покровськ-Костянтинівка: військовий назвав загрози
Якщо РФ дійде до "дороги життя" Покровськ-Костянтинівка: військовий назвав загрози

Якщо РФ дійде до "дороги життя" Покровськ-Костянтинівка: військовий назвав загрози

ЗСУ намагаються забезпечити альтернативні шляхи постачання зброї.

Армія РФ намагається просуватися в Донецькій області. Існує загроза захоплення "дороги життя" - траси Покровськ-Костянтинівка. Це може призвести до логістичних труднощів дляЗСУ.

Про це розповів "24 Каналу" боєць ЗСУ Євген Ієвлєв.

За його словами, мінометний вогонь окупантів дістає до позиції українських військових поблизу траси Покровськ – Костянтинівка, яка стратегічно важливою для Сил оборони. Якщо ворогу вдасться вийти на цей шлях, то бійці Сил оборони матимуть й інші дороги, щоб доїхати до Костянтинівки.

"Донбас у війні не два з половиною, а десять років. За цей час створено дуже багато стежок. Ворог не зможе захопити та контролювати всі. У полях є шляхи, які ще кращі ніж асфальтовані дороги", - наголосив він.

ЗСУ намагаються не допустити, аби росіяни дісталися до траси Покровськ – Костянтинівка. Втім, якщо це, трапиться, то це не створить надто серйозні логістичні проблеми.

Разом з тим, зауважує військовий, ця траса військово дуже важлива, бо з неї відкриваються рубежі у право на Костянтинівку, а вліво - на Покровськ. Однак на логістику це суттєво не впливає.

Як повідомлялося, РФ окупувала мікрорайон "Канал" у місті Часів Яр на Донеччині. Зазначається, що подальше утримання в руїнах і проблеми з логістикою тільки збільшило б втрати. А тому було вирішено відійти на інші підготовлені позиції.

  • Російський наступ на Торецьк: чому для РФ важливе місто і яка загроза для ЗСУ
  • Удар по аеродрому в Миргороді: експерт розповів, що РФ могла уразити на летовищі
  • Армія РФ просувається на Донеччині: деталі від ISW
Джерело матеріала
loader