На Київщині розгорнуть усі "Пункти незламності" через проблеми зі світлом
На Київщині розгорнуть усі "Пункти незламності" через проблеми зі світлом

На Київщині розгорнуть усі "Пункти незламності" через проблеми зі світлом

На Київщині розгорнуть усі "Пункти незламності" через відключення електрики. На сьогодні функціонують 225 пунктів, ще майже 400 – готуються до запуску. Про це повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

- На Київщині через складну ситуацію зі світлом усі "Пункти незламності" переведуть у робочий режим. Відповідне доручення отримали всі райони та громади за наслідками засідання штабу Ради оборони Київської області", - заявив начальник КОВА Руслан Кравченко.

Як зазначив чиновник, 225 пунктів уже працюють, ще 397 готові до відкриття. "Пункти незламності" розгортають територіальні громади, підрозділи ДСНС, відповідальний бізнес, АТ «Укрзалізниця». Всі вони оснащені електрикою, Інтернетом, доступом до мобільного зв'язку. Також у пунктах є вода та аптечки, щоб люди могли отримати першу медичну допомогу.

– Отримую багато скарг, що люди не знають адрес пунктів. Тому доручив відповідальним насамперед керівникам громад, оновити всі дані та постійно інформувати мешканців громад. Чітка інформація: місце, графік та умови роботи, - наголосив Кравченко.

  • 28 червня голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів, що зима 2024-2025 буде непростою для енергосистем України. Поки що енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження.
  • 29 червня генеральний директор Yasno Сергій Коваленко заявив, що взимку дефіцит електроенергії для населення може збільшитися вдвічі. У такому разі українці можуть залишатися без світла до 12 години на добу.
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader