Україна просить Болгарію не використовувати тему війни в своїх цілях
Україна просить Болгарію не використовувати тему війни в своїх цілях

Україна просить Болгарію не використовувати тему війни в своїх цілях


Болгарія на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні планувала запропонувати мирні переговори між Росією та Україною і виступити посередником.

Посольство України в Болгарії закликало офіційних осіб країни та усі політичні сили Болгарії не використовувати тему війни в політичних цілях. Про це йдеться у  відомства на сторінці Facebook.

Так українське посольство відреагувало на заяву прем’єра Болгарії Димитара Главчева про те, що на саміті НАТО у Вашингтоні Софія запропонує розпочати мирні переговори між Україною та Росією.

“Посольство України в Республіці Болгарія закликає усіх офіційних осіб та усі політичні сили Болгарії утриматися від використання теми війни в політичних цілях”, – йдеться у повідомленні.

Там наголосили, що українці щодня платять найстрашнішу ціну за те, щоб зупинити агресора, а тому заклики до обмеження чи припинення допомоги Україні практично означають підбурювання до підтримки Росії.

Висловлюючи вдячність за участь Главчева у Саміті миру, а також за надану політичну, фінансову, енергетичну, гуманітарну та практичну оборонну підтримку, українські дипломати закликали політичні сили та громадянське суспільство до консолідації з метою посилення допомоги Україні.

Раніше Дімітар Главчев заявив, що Болгарія планує на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні запропонувати почати мирні переговори між Росією та Україною. Софія ж має виступити посередником між Києвом і Москвою.

Болгарія планує виділити Україні 80 млн євро



Теги за темою
переговори
Джерело матеріала
loader
loader