У Китаї стався прорив дамби на озері, евакуювали майже 5,8 тисячі людей
У Китаї стався прорив дамби на озері, евакуювали майже 5,8 тисячі людей

У Китаї стався прорив дамби на озері, евакуювали майже 5,8 тисячі людей

У центральній китайській провінції Хунань через прорив дамби на другому за величиною прісноводному озері країни Дунтін і загрозу підтоплення з небезпечних місць евакуювали близько 5,8 тисяч жителів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CGTN.

Руйнування дамби сталося в п’ятницю ввечері, коли проводився аварійний ремонт і зміцнення однієї з її ділянок, ушкодженої після триваючих у цьому районі впродовж останніх днів сильних злив.

До опівночі суботи через пролом у дамбі, що досягнув розмірів 8 метрів у висоту й близько 150 метрів у довжину, вода продовжувала витікати з великою швидкістю.

Вода вкрила територію близько 50 квадратних кілометрів, із якої терміново евакуювали 5755 людей. Про постраждалих місцева влада не повідомляє.

Для проведення рятувальної операції на місце події направили вантажівки з піском і човни, аби якомога швидше засипати місце витікання води.

Для розміщення евакуйованих встановили близько 1000 наметів, обладнаних розкладними ліжками й матрацами.

Озеро Дунтін із площею поверхні понад 4,4 км² та об’ємом 18 км. куб. є другим за величиною прісноводним озером Китаю. Попереднього разу подібний інцидент із проривом дамби трапився в цьому місці у 1996 році.

Як повідомляв Укрінформ, на південному сході Швейцарії у кантоні Граубюнден унаслідок повені, спричиненої сильними дощами, та подальшого зсуву ґрунту рятувальники знайшли мертвою одну людину з трьох зниклих безвісти.

Фото: CGTN

Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader