У тимчасово окупованій Кремінній на Луганщині через лісові пожежі вигоріла вулиця
У тимчасово окупованій Кремінній на Луганщині через лісові пожежі вигоріла вулиця

У тимчасово окупованій Кремінній на Луганщині через лісові пожежі вигоріла вулиця

У тимчасово захопленій росіянами Кремінній Луганської області через лісові пожежі вигоріла ціла вулиця.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

Згідно з повідомленням, росіяни офіційно визнали, що не здатні боротися із пожежами, кількість яких через надзвичайну спеку та постійні бойові дії зросла на Луганщині у десятки разів: до 60 загорянь за добу.

Ландшафтні пожежі зафіксовані у 17 громадах. В Антрацитівському районі пошкоджені понад 60 га унікальної екосистеми. Потужні пожежі охопили Кремінські ліси, а вчора перекинулись на житловий сектор у Кремінній, де вигоріла ціла вулиця.

"Проте місцеві гауляйтери стали до боротьби із несанкціонованими сміттєзвалищами та торгівлею у невизначених місцях. Замість того, щоб налагодити вивіз сміття, у якому потопають окуповані міста, та облаштувати торговельні місця для людей, що намагаються вижити з власної городини, призначили штрафи від трьох тисяч рублів - для фізичних осіб до 70 тисяч - для юридичних. Також штрафуватимуть за неправомірне використання символіки міста", - зауважили в обладміністрації.

"На жаль, - наголосили в ОВА, - тільки самі "республіканські можновладці" не несуть жодної відповідальності ані за відсутність води у сорокаградусну спеку, а ні за фейкові ремонти".

Так, у Рубіжному шефи із Татарстану прозвітували про черговий ремонт будинку: замінили каналізацію і труби холодної води, а також зробили "тепловий контур", тільки без даху.

"У Луганську пафосно відзначили завершення ремонту ЛОР-відділення у колишній обласній дитячій лікарні - три роки фарбували стіни, адже усе інше було зроблене ще до 2014 року", - додали в обладміністрації.

Тим часом, росіяни посилюють тиск на населення Луганщини. Як раніше у Старобільську і Сватовому, у Троїцьку почалися обшуки в людей, чиї діти працюють у державних органах в Україні. "Забирають "на підвали", вивозять до Луганська.

Водночас активно розгортається "націоналізація". Перші два будинки, які мають ознаки "покинутого" житла, оголошені у Міловому. У Рубіжному та Сєвєродонецьку такі списки оприлюднюють постійно", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в ОВА, минулої доби по Макіївці, Невському, Стельмахівці та Куземівці ворог бив з усіх видів зброї 134 рази, зокрема 30 разів - з артилерії.

Макіївку та Невське 15 разів росіяни накривали вогнем із РСЗВ, а Стельмахівку та Куземівку - мінометним вогнем, використали для ураження понад 70 дронів-камікадзе.

У Невському пролунали п’ять вибухів, але ступінь пошкоджень наразі оцінити неможливо, ідеться в повідомленні.

Позиції українських військових на Лиманському напрямку російські загарбники атакували 21 раз у районах Невського, Греківки, Макіївки та у Серебрянському лісі. Точаться два боєзіткнення, всі були зупинені.

Як повідомляв Укрінформ, у Луганській області російський військовий зґвалтував і вбив двох дівчат. Вбивцею виявився раніше двічі судимий за групове зґвалтування росіянин.

Теги за темою
пожежа Луганщина
Джерело матеріала
loader
loader