Україна, Молдова та Румунія спільно протидіятимуть іноземному інформаційному втручанню
Україна, Молдова та Румунія спільно протидіятимуть іноземному інформаційному втручанню

Україна, Молдова та Румунія спільно протидіятимуть іноземному інформаційному втручанню

Україна, Молдова та Румунія підписали спільну заяву глав МЗС про солідарність та меморандум щодо протидії дезінформації.

Україна, Молдова та Румунія підписали меморандум щодо боротьби з дезінформацією.

Про це повідомив міністр закондонних справ України Дмитро Кулеба на платформі Х.

«Ми підписали меморандум про протидію дезінформації, щоб посилити співпрацю у боротьбі з російською дезінформацією та посилити зусилля з дестабілізації Молдови та Румунії перед виборами цього року», — написав Кулеба.

Як повідомляє молдовське видання Newsmaker, у Кишиневі 5 липня відбулася тристороння зустріч міністрів закордонних справ Молдови, Румунії та України. За підсумками переговорів глави дипломатичних відомств Міхай Попшой, Луміниця Одобеску та Дмитро Кулеба підписали меморандум про регіональне співробітництво у боротьбі з дезінформацією та іноземним втручанням.

«У спільній заяві ми висловлюємо наше бажання сприяти більш тісній співпраці для зміцнення спільних можливостей протидіяти гібридним загрозам Російської Федерації», — сказав глава МЗС Молдови Міхай Попшой.

Його колега з Румунії Лумініца Одобеску зазначила, що її країна підтримує вступ Молдови та України до ЄС.

«На жаль, Росія продовжує агресивну війну в Україні та дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації у регіоні. Підтримка міжнародної спільноти потрібна не лише Україні, а й для захисту міжнародної безпеки. Підписання тристороннього меморандуму про взаєморозуміння у боротьбі з дезінформацією — доказ нашої спільної прихильності протидії цьому явищу засобами структурованого співробітництва», — додала Одобеску.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба висловив подяку урядам Молдови та Румунії, а також мешканцям цих країн.

«Те, що ви прийняли наших людей, які втекли від війни, є дуже цінним. Ви допомагаєте Україні перемогти. Тільки перемога України у цій війні та відновлення справедливого світу забезпечать усім трьом країнам зростання та стабільність, а також вільне майбутнє у Європейському союзі», — сказав Кулеба.

Фото: Дмитро Кулеба/Х.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Дмитро Кулеба Молдова пропаганда
Джерело матеріала
loader
loader